бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев (Пд) гори с цялото си сърце за този финал! Още две стъпки до него…

Днес е един от най-възловите дни за Ботев (Пд) през сезона!

Тази вечер носителят на Купата на България приема у дома Славия в първи 1/2 финал в турнира. “Канарчетата” са амбицирани да защитят трофея от миналия сезон, когато на финала се справиха с шампиона Лудогорец с 2:1 на Националния стадион “Васил Левски”. За да стигнат до нов последен мач в напдреварата обаче те ще трябва да се справят в два мача със софийския Славия. До момента Ботев не срещна по пътя си нито един елитен отбор, а Славия се справи с Локомотив (Пловдив) и Етър. Най-старият столичен клуб игра за последно финал през 2011г., но загуби от ЦСКА.

Любопитното е, че днешният мач ще се състои в деня, в който Славия навършва 105 години. Феновете със сигурност се надяват, че момчетата на Златомир Загорчич ще ги зарадват с добър резултат, който да помогне за класирането на финала. Очаква се около 250 запалянковци да подкрепят “белите” в кв.Коматево.

За разлика от Славия, Ботев се пребори за участие в първата шестица на плейофите и преди няколко дни победи Левски с 1:0, при това след като цяло второ полувреме беше с човек по-малко. Този успех, както и някои положителни сигнали за подновяването строже на ст.”Христо Ботев”, изпълниха с оптимизъм “жълто-черните” привърженици.

Наставникът на Ботев (Пд) Николай Киров е доволен, че капитанът Лъчезар Балтанов е възстановен и ще може да започне като титуляр. Въпреки че вкара единствения гол срещу Левски, Стивън Петков отново ще е резерва. Атаката на “жълто-черните” ще води Жоао Пауло, подкрепян от Тодор Неделев, Диого Кампос и Густаво Алфонсо. На вратата ще се завърне Иван Чворович, а аут заради червения картон срещу Левски е Димитър Пиргов.

Славия ще е без някои важни фигури. Момчил Цветанов, Сашо Александров, Владислав Узунов, Емил Мартинов и Милчо Ангелов са с травми, но поне ветеранът Георги Петков е на линия и ще бъде резерва на младока Антонис Стергиакис. В предни позиции за “белите” ще започне Цветелин Чунчуков, който е бивш футболист на Ботев, а зад него ще действат Ивайло Димитров, Иван Минчев и Галин Иванов. Двамата халфове с по-дефанзивни функции ще са Стефан Велев и Янис Карабельов.

През този сезон Ботев и Славия направиха интересни и оспорвани мачове в шампионата. Пловдивчани се наложиха с 3:2 в “Овча купел”, а двубоят в Коматево завърши 1:1.

Вероятни стартови състави:

Ботев (Пд): Чворович; Ф. Филипов, Терзиев, Димов, Й. Минев; Балтанов, Юсеин; Неделев, Алфонсо, Кампос; Ж. Пауло

Старши треньор: Николай Киров

Славия: Стергиакис; Шоколаров, К. Велков, С. Велков, Буров; Карабельов, С. Велев; Г. Иванов, Минчев, И. Димитров; Чунчуков

Старши треньор: Златомир Загорчич

Главен съдия: Валентин Железов

Феновете на Ботев (Пд) призоваха за подкрепа срещу Славия

Феновете на Ботев (Пд) призоваха за подкрепа срещу Славия

Феновете на Ботев (Пд) призоваха за подкрепа срещу Славия

Феновете на Ботев (Пд) призоваха за подкрепа срещу Славия

Феновете на Ботев (Пд) призоваха за подкрепа срещу Славия

Феновете на Ботев (Пд) призоваха за подкрепа срещу Славия

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker