Ботев ПловдивФутбол

Ботев (Пд) гони 5-та победа в Първа лига в опит да развали стара прокоба

Тази вечер отборът на Ботев (Пд) търси 5-та поредна победа в лампионата на Първа лига.

След успехите над Локомотив (Пловдив), Витоша (Бистрица), Септември (София) и Верея (Стара Загора), пред “канаритр” днес застава тима на Дунав (Русе). В тези мачове възпитаниците на Николай Киров вкараха общо 13 гола, или средно по над 3 на мач, като отборът вече е 4-и в класирането с 20т.

Представянето на русенци е на другия полюс. Отборът има само 2 победи в първите 12 кръга, а след загубата от Славия старши треньорът Веселин Великов беше освободен. Срещу Ботев “драконите” ще бъдат водени от Ивайло Петков.

Бившият национал се надява футболистите да покажат характер и да се измъкнат от трудната ситуация, в която се намират. Мирослав Будинов отново ще води нападението на Дунав, а другите офанзивни играчи на домакините ще са Бирсент Карагерен, Васил Шопов и Бранимир Костадинов.

Николай Киров има доста кадрови проблеми. Алваро Юлиано е болен, а с контузии са Йордан Минев и голмайсторът Фернандо Виана. Техните места в стартовия състав ще заемат Лазар Марин и Стивън Петков. Именно Петков донесе победата над Верея в миналия кръг. “Жълто-черните” отново ще разчитат най-вече на силната си халфова линия, с Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола и Дуде Ндонгала.

Традицията е на страната на Дунав. Русенци никога не са губили от Ботев на своя стадион за първенство. През миналия сезон “канарчетата” спечелиха като гост на Дунав, но срещата се игра в Разград.

Срещата между Дунав и Ботев е тази вечер от 19:45ч., като нея ще можете да следите НА ЖИВО в сайта TribunaPlovdiv.bg!

Вероятни стартови състави:

Дунав: С. Антонов; Милчев, Патев, Ларин, Х. Хубчев; Д. Димов, Васев; Карагерен, Шопов, Б. Костадинов; Будинов
Старши треньор: И. Петков

Ботев (Пд): Чворович; Панов, П. Димов, Терзиев, Марин; Юсеин; Неделев; Балтанов, Бризола, Ндонгала; С. Петков
Старши треньор: Н. Киров

Главен съдия: Георги Давидов

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker