бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев (Пд) гледа смело към тройката!

Тази вечер от 17:30ч. отборът на Ботев (Пд) посреща Славия в кв.Коматево в среща от 15-ия кръг на Първа лига.

След малко по-колебливия старт на сезона, “канарчетата” вече навлязоха в печелившия ритъм и в момента е в серия от 5 победи и 1 равенство в шампионата. Ботев (Пд) загуби за последно в Разград срещу Лудогорец (2:1), но това беше в средата на септември. Оттогава тимът на Николай Киров вкара 15 гола, а допусна само 3 и се изкачи на 4-о място в класирането.

Днес “жълто-черните” приемат Славия и при успех, могат поне временно да изместят Левски от третата позиция. Двубоят в Коматево обаче няма да е никак лесен за Ботев, защото “белите” също стабилизираха изявите си и нямаха загуба в пет поредни мача преди да отстъпят с 0:1 на ЦСКА-София в миналия кръг.

Наказан в състава на Ботев е капитанът Лъчезар Балтанов, който ще бъде заменен от Серкан Юсеин. Други промени в сравнение със състава, който започна при победата над Пирин (Благоевград), едва ли ще има. В групата се завърна доскоро контузеният Крум Стоянов, но той ще остане сред резервите. Фернандо Виана отново ще води атаката, а по двата фланга ще действат Тодор Неделев и Дуде Ндонгала.

Славия ще разчита на познат състав от последните седмици. Старши треньорът Златомир Загорчич ще пусне в предни позиции Ивайло Димитров, на когото ще помагат Галин Иванов, Шикозие Мба и Иван Минчев. Стефан Велев и Емил Мартинов пък ще са двойката вътрешни халфове.

Двата отбора нямат равенство помежду си в Пловдив повече от 10 години. Оттогава те се срещнаха общо 12 пъти в официални мачове под тепетата, а балансът е 8 победи за Ботев и 4 за Левски.

Вероятни стартови състави на двата тима:

Ботев (Пд): Чворович; Панов, Р. Терзиев, Димов, Й. Минев; Меледже; Неделев, Бризола, С. Юсеин, Ндонгала; Виана

Старши треньор: Николай Киров

Славия: Стергиакис; Ндонг, А. Христов, К. Велков, Абуд; Мартинов, С. Велев; Мба, И. Минчев, Г. Иванов; И. Димитров

Старши треньор: Златомир Загорчич

Главен съдия: : Ивайло Стоянов

Серкан заменя Балтанов в центъра на терена?

Интересни факти и цифри преди Ботев – Славия

Класиране на Първа лига сезон 2018/2019г.

БФС наказа Балтанов за мача на “канарите” срещу Славия

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker