Ботев ПловдивФутбол

“Ботев” (Пд) взе заем от 500 000 лв., поканиха Йотков да се върне

„Ботев” (Пд) ще доиграе сезона със заем от 500 000 лв., отпуснат от фирма, близка до президента на клуба Иван Джиджев. С парите ще бъде осигурено нормалното функциониране на клуба, за чиято месечна издръжка заедно с ултрамодерната база в Коматево, са нужни близо 250 000 лв.

Дългът трябва да се върне с минимална лихва след 1 юли, когато в касата ще влезе последният трети транш от 750 000 евро от продажбата на Тодор Неделев в германския “Майнц”. Опитите на “Ботев” да изтегли кредит от банка ударили на камък, тъй като е нужно съгласието на всичките петима членове на Съвета на директорите на футболното АД. А де юре все още за такива се водят трима от старата управа.



Изчистването на юридическата каша в клуба, забъркана още и от запора от НАП на акциите на притежателя на 39% от дяловете – ТЦ-ИМЕ, се очаква да бъде извършено на 15 май. За тази дата е насрочено общо събрание на акционерите, в който след оттеглянето на Цветан Василев мажоритарен собственик с 61% е Сдружението на феновете и ветераните.

Шефовете на организацията са поканили бившия административен директор Иван Йотков да се върне на същия пост, който заемаше преди напускането си миналото лято след скандал с изпълнителния директор Тервел Златев. Завръщането на Йотков на този етап обаче е малко вероятно заради сериозно разминаване във вижданията за администрирането с Иван Джиджев и Златев.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker