Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Ботев определено може да разчита на младите си играчи

Ботев изигра в събота първата си контрола за новата 2015г. срещу Берое, като “канарчетата” заслужено победиха с 1:0, като определено можеха да победят и с по-голям резултат.

В контролата като титуляри започнаха цели 5 играчи до 21 годишна възраст, а през второто полувреме влязоха още 5 футболисти, които са до 21 години. Това прави общо 10 играчи.

Като титуляри започнаха Радослав Терзиев, Лазар Марин, Божидар Васев, Милен Гамаков и Цветелин Чунчуков. Радослав Терзиев започва да се превръща в основен играч на “жълто-черните” в центъра на отбраната, където определено конкуренцията е най-голяма в момента тимът разполага с цели 5 централни защитника, като дори и Лудогорец вече не разполага с толкова играчи на един пост. Именно защитата беше една от ахилесовите пети на тима през първия полусезон. Ботев рядко запазваше вратата си суха, а двете поредни загуби от Славия и Левски с по 0:3 даде сериозен знак, че нещо в отбраната не е наред.

Terziev

С идването на Пепо Пенчев обаче защитата допусна само 1 попадение срещу Лудогорец в Разград в три двубоя, а именно Терзиев беше в централната двойка и в трите двубоя срещу Хасково (2:0), Лудогорец (0:1) и контролата с Берое (1:0). За разлика от Терзиев, който все пак записа и няколко двубоя по времето на Велислав Вуцов Лазар Марин почти не получаваше шансове по време на Вуцов и беше буквално забравен от него.

marin

Марин обаче показа, че и на него може да се разчита и даде сериозна заявка за титулярното място. 20-годишният футболист изигра много силен мач при победата срещу Хасково с 2:0, както и при гостуването срещу Лудогорец. В контролата срещу Берое пък беше един от най-добрите на терена и даде асистенция след много хубав самостоятелен пробив за победния гол на Лъчезар Балтанов.

Gamaka

Милен Гамаков се превърна в един от най-постоянните играчи на Ботев през първия полусезон, бургазлията направи много силни двубои и заедно с Цветков, Огнянов и Балтанов може да бъде определен като най-постоянния в отбора през първия полусезон. Бившият играч на Черноморец веднага се наложи сред титулярите вкара и важни и красиви голове, а всеки двубои се раздава изключително много и не случайно се заговори за сериозен интерес към него от тимове от чужбина.

vasev2 (Copy)

Божидар Васев направи също добър мач срещу Берое, Васев, който игра като крило в двубоя се представи доста добре. Любопитно е, че позицията на Васев е дефанзивен халф, но той игра в Ботев основно като ляв бек. Определено си личеше, че понякога той не се чувства много добре на тази позиция, но може би именно крилото е по-подходящата позиция за него.

chunchukov

Цветелин Чунчуков пропусна няколко положения срещу Берое, но през първия полусезон нападателят израстна доста. Превърна се в основен играч, вкара важни голове, даде и важни асистенции.

Vlado Aitov

Владимир Айтов записа едно полувреме срещу Берое, Айтов който принципно е централен защитник при “канарчетата” е ползван на поста дефанзивен халф. Самият той заяви още при дебюта си пред нашата медия, че се чувства добре на този пост, защото именно на него играе и в юношеския национален отбор. 18-годишният футболист трябваше да дебютира за Ботев във важен мач срещу Берое още във втория кръг на “А” група и се справи доста добре като изигра 75 минути. След това се появи 3 пъти като резерва и въпреки силните си мачове в дублиращата група Вили Вуцов го забрави и той рядко попадаше и в групата за двубоите. Пепо Пенчев го върна в групата за срещите.

kazakov

Християн Казаков получи най-накрая своя шанс, халфът дебютира за Ботев чак този сезон срещу Локомотив София като влезе като резерва. След това игра малко и срещу Славия и започна като титуляр и игра до 66-та минута в злополучното дерби срещу Локомотив. Направи силно впечатление на контролата срещу Пантракикос, като имаше на 4 пъти възможност да реализира, но силните му изстрели от разстояние или бяха избивани или минаваха опасно покрай вратата на гърците. Казаков е капитан на дублиращия отбор и изигра няколко доста силни двубоя в U21. С идването на Пепо Пенчев получи шанс и срещу Хасково и Лудогорец и въпреки, че влезна като резерва записа общо 45 минути игра. В контролата с Берое влезе в 65-та минута и отново се понрави с играта си.

Serkan Ysein

Серкан Юсеин не получаваше никакви шансове при Вили Вуцов, Юсеин дебютира за Ботев още през сезон 2012/2013, но Станимир Стоилов също не му гласуваше доверие въпреки качествата му. Той записа дори асистенция във втория си мач за Ботев, но след това изигра само един мач като титуляр срещу ЦСКА. През настоящият сезон Вили Вуцов го пускаше към края на срещите, като му даде шанс единствено за Купата срещу Локомотив Мездра и за 24 минути игра той успя да реализира и дебютното си попадение с екипа на Ботев. Пепо Пенчев му гласува доверие в двубоя срещу Лудогорец в Разград, в който се представи добре. Основен играч на дублиращия отбор с няколко гола и асистенции.

Nasko Milev1

Наско Милев направи дебюта си за Ботев в “А” група през настоящия сезон, като записа общо 17 минути игра при Вили Вуцов 2 минути в двубоя срещу ЦСКА и 15 за Купата срещу Локомотив Мездра. Нападателят изигра силен двубой срещу Берое след като се появи в игра през второто полувреме.

Stanislav Drianov

Станислав Дрянов Вили Вуцов беше упрекван много именно, че не залага въобще на бургазлията. Който дори не попадаше в групата при Вуцов. Халфът изигра много силен полусезон за дублиращия отбор, като реализира няколко попадения и даде и асистенции. Игра едно полувреме срещу Берое и също показа, че на него може да се разчита като дори можеше да отбележи гол, негов удар от пряк свободен удар нацели напречната греда.

Всичките 10 футболисти ще получават шансове през втория полусезон, като някои от тях вече си извоюваха титулярни места, а други дадоха сериозна заявка да са сред 11-те. Петър Пенчев определно е треньор, който може да работи и развива млади таланти, той беше треньор в школата на Етрополе впоследствие и на първия отбор на Чавдар Етрополе, стана национален селекционер и на юношеския национален отбор, а преди да поеме първия отбор на Ботев беше треньор именно на дублиращия и познава добре всеки един от състезателите си до 21 години. Пенчев заяви обаче нещо много важно, а именно, че никой няма гарантирано място сред титулярите и трябва да си го извоюва на тренировките преди двубоя.

Eто и състава на Ботев от контролата с Берое:

Ботев: Михаил Иванов, Йордан Христов, Пламен Николов (Росен Колев 46 мин.), Радослав Терзиев (Ромен Инез 46 мин.), Лазар Марин, Милен Гамаков (Владимир Айтов 46 мин.), Мариян Огнянов (Християн Казаков 65 мин.), Лъчезар Балтанов (Серкан Юсеин 70 мин.), Божидар Васев (Наско Милев 70 мин.), Цветелин Чунчуков, Иван Цветков (к.) (Станислав Дрянов 46 мин.)

Валентин Видолов/TribunaPlovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker