Ботев ПловдивФутбол

Ботев не допусна изненада срещу Дунав, влезе в Първата шестица

Отборът на Ботев (Пловдив) записа пети успех за сезона и вече е с 17 точки в Първа лига. Днешен съперник на “канарчетата” бе Дунав Русе, който не успя да затрудни момчетата на Николай Киров.

Дунав успя да поведе в срещата, но след това “жълто-черните” реализираха цели четири гола и взеха трите точки след победа с 4:1.

‘Канарчетата” започнаха срещата трудно, като в първите минути не сътвориха нищо опасно пред вратата на гостите от Русе. Момчетата на Николай Киров допуснаха хаос в играта си, с редица грешни подавания и нищо ползотворно в предни позиции.

Така в 17-ата минуа гостите поведоха в резултата. Петър Патев се възползва от центриране от корнер и засече кълбото с глава, топката се отби в гредата и стигна до Ахмедов, който на останалата празна врата реализира своя пети гол от началото на сезона.

Три минути по-късно Афонсо пробва диагонален шут от границата на наказателното поле, който обаче попадна право в ръцете на Станислав Антонов. В 29-ата минута Густаво Афонсо проби отляво и подаде към Антонио Вутов, който стреля. Стражът на гостите изпусна топката и Стивън Петков се разписа от близка дистанция.

В следващите минути Ботев започна да подобрява играта си. Така в 29-ата минута Густаво Афонсо пусна топката към Антонио Вутов, който стреля от добре, но стражът на гостите не се намеси по най-добрият начин и изпусна кълбото в краката на Стивън Петков, за който бе като детска игра да реализира за 1:1.

Обратът не закъсня и в 36-ата минута, Дунав си отбеляза автогол. Домакините получиха шанс да изпълнят корнер, а кой друг освен Тодор Неделев да застане зад кълбото. Неделев центрира и Петър Патев си отбеляза красив автогол.

Преди края на полувремето, ”драконите” можеха да се оттеглят с равенство. Светослав Ковачев се отличи с невероятен пробив отдясно, справи се с двама бранители в жълто-черно и отправи удар, който бе уловен от Даниел Кайзер.

Така първото полувреме завърши с преднина от 2:1 за Ботев. През второто полувреме, домакините успяха да покачат на 3:1 отново след корнер. Този път след центрирането на Тодор Неделев, Кристиан Димитров се пребори във въздуха и стреля успешно във вратата на Станислав Антонов.

Трите гола във вратата на Дунав не задоволиха момчетата на Киров и те стигнаха до четвърто попадение. Многоходова атака завърши с центриране от Джонатан Перейра, който качи топката на главата на Лъчезар Балтанов, който с премерен изстрел в обратния ъгъл на Станислав Антонов покачи на 4:1.

До края на срещата Густаво Афонсо имаше шанса да вкара шесто попадение в срещата, но направи сериозен пропуск.

След този успех Ботев вече се изравни с Локомотив и Берое, които играят по-късно днес.

Ботев (Пд): Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Йордан Минев, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Густаво Афонсо, Антонио Вутов, Стивън Петков

Резерви: Иван Чворович, Костадин Ничев, Диого Кампос, Васил Шопов, Радослав Терзиев, Филип Филипов

Старши треньор: Николай Стоилов Киров

Дунав (Русе): Станислав Антонов, Божидар Васев, Мартин Ковачев, Петър Патев, Христо Попадийн, Георги Динков, Иван Коконов, Красимир Станоев, Борислав Балджийски, Светослав Ковачев, Ахмед Ахмедов

Резерви: Филип Димитров, Александър Александров, Бранимир Костадинов, Даниел Пехливанов, Исмаил Иса, Мухамаду Ндиайе, Преслав Петров

Старши треньор: Любимир Киров

Главен съдия: Стефан Апостолов

Ботев (Пд) търси едва втори домакински успех през сезона

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker