Ботев ПловдивФутбол

Ботев излиза срещу Бейтар в търсене на добър турнирен резултат

Ще се превърне ли Израел в Стена на плача или Стена на радостта за Ботев?

Пловдивчани гостуват днес от 21:00 часа на местния Бейтар Йерусалим в първи мач от втория кръг на Лига Европа, като двубоят ще се проведе в Петах Тиква. Канарчетата отиват с една основна цел – да вкарат поне гол на своя съперник. Това ще съхрани шансовете им за реванша в Бургас, който е на 20 юли от 20:30 часа.

Ботев ще разчита много в предни позиции на скоростта на Косоко и изобретателността и далечните шутове на Тодор Неделев. Пловдивчани минаха лесно през албанския Партизани в първия кръг. Още при гостуването си в Тирана те изиграха двубоя по учебник и победиха с 3:1.

Сега Ботев ще опита поне в известна степен да повтори успешното си представяне. Пловдивчани няма да се затворят в глуха защита, а ще опитат да разгърнат офанзивния си стил и в Израел. Разбира се, с оглед съперника канарчетата ще действат с една идея по-прибрано, отколкото в Тирана. Но те няма да изневерят на традиционния си в исторически план атакуващ подход.

Вземи 100% бонус до 100 лв. за нови клиенти в bet365. Гледай над 100 000 мачове. Залагай на живо удобно от твоя мобилен телефон и печели с още много страхотни бонуси в bet365. Започни с бонус от 100 лв. от сега оттук >>>

Срещу канарчетата обаче излиза доста по-качествен и солиден отбор от Партизани. Бейтар завърши 3-ти в местния елит през миналия сезон. Тимът разчита на силната си атака, която се отличава със скоростта и сработеността си. Основна заплаха представлява централният нападател Итай Шехтер, но Езра, Веред и Сабо също са опитни футболисти, които във всеки момент могат да нанесат удар.

На пейката ще остане ветеранът Йоси Бенаюн (37 г.), известен с престоите си в Ливърпул, Челси и Арсенал. Той ще влезе в заключителните 25-30 минути. Бенаюн се включи като резерва с гол и 2 асистенции в първия кръг на ЛЕ срещу Вашаш (4:3 и 3:0). Бейтар, типично за израелските отбори, не е добър 6 защита. Именно ариергардът е слабото звено на йерусалимци и Ботев ще опита да се възползва от това.

Пловдивчани от своя страна имат само един по-сериозен проблем и това е отсъствието на капитана Балтанов. По всяка вероятност ще настъпи корекция на схемата на игра – от 4-1-4-1 срещу Партизани, сега по-скоро ще бъде използвана 4-2-3-1.

Заместник на Балтанов се очертава да е Серкан Юсеин (21 г.), като той ще действа пред защитата, заедно с 19-годишното откритие Яя Меледже. Николай Киров по всяка вероятност ще направи и една промяна в предни позиции – Крум Стоянов се очаква да стартира по лявото крило за сметка на Тони Тасев.

Тимът ще играе в нетрадиционния светлосин екип, който е резервният му през този сезон.

През изминалия сезон съперникът Бейтар игра в плейофите на Лига Европа, но отпадна на последното стъпало преди групите от славния френски Сент Етиен. Йерусалимци имат 4 победи в последните си 5 домакинства на международната сцена.

Ботев пък участва във втория кръг на ЛЕ и при предишното си класиране – през 2014/15 г. Тогава обаче бе спрян от австрийския Санкт Пъолтен след загуба с 0:2 в гостуването.

Сега канарчетата са пределно амбицирани да прескочат второто европрепятствие. Пловдивчани имат достатъчно състезатели с опит и самочувствие в отбора, които биха могли да изиграят ключова роля в двубоите с Бейтар. В отбора разчитат много на Йордан Минев, Тодор Неделев, Омар Косоко, Виктор Генев и Иван Чворович. Жълто-черните отработваха през последните дни няколко заучени положения от статични ситуации, чрез които ще опитат да изненадат отбраната на Бейтар.

Първо в TribunaPlovdiv.bg: Ето ги 11-те на Николай Киров срещу Бейтар

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker