Ботев ПловдивФутбол

Ботев излиза за нови 90 минути с Берое, но трябва да бъде внимателен!

Берое приема днес Ботев Пловдив от 20:00 часа в мач реванш от плейофите за Лига Европа.

Срещата ще може да бъде предавана пряко по DIEMA SPORT и в сайта на TribunaPlovdiv.bg.

Канарчетата бяха безапелационни в първия двубой в Коматево и взеха убедителен аванс – 3:0.

От мнозина мисията на заралии е определяна като невъзможна. Не такова обаче е мнението на старши треньора Ферарио Спасов.

“Ние не сме загубили шансовете и не сме се отказали. Сега е много важно кой ще има морал и мъжество да излезе във втория мач. Няма да се откажем. Ще дадем всичко от себе си. Както те ни вкараха три гола, така може да го направим и ние”, уверен е Феро.

Статистиката от мачовете между двата тима напоследък също не е в полза на Берое. Последните три сблъсъка с Ботев бяха загубени – 3:4 под Аязмото и 0:2 и 0:3 в Коматево.

Старши треньорът на Ботев Николай Киров пък няма да рискува с големи промени в състава.

Наставникът на канарчетата е убеден, че тимът му ще излезе пределно мобилизиран срещу Берое в Стара Загора в реванша, независимо от чистата си победа с 3:0 в първия двубой. И в този мач Антонио Вутов ще остане на пейката.

На върха на атаката отново ще започне Фернандо Виана, а зад него ще действа Косоко. По крилата ще са Неделев отляво и Бризола отдясно.

В средата на терена Белия ще заложи на тандема Балтанов – Меледже. Първият ще е изнесен по-напред и схемата от 4-2-3-1 по време на играта ще се трансформира в 4-1-4-1.

Наставникът Николай Киров проведе вчера специален разговор с играчите, за да ги убеди, че още нищо не е решено въпреки солидната преднина.

Проблемът за Ботев е наказанието на Виктор Генев за натрупани жълти картони. Очаква се мястото му в центъра на защитата да заеме младият Кристиан Димитров.

Колебание Белия има за вратарския пост. Почти сигурно под рамката ще застане Георги Георгиев, а Иван Чворович, който наскоро бе измъчван от контузия, ще остане на пейката.

Така бе и 8 първия мач с Коматево. “Още не сме си свършили работата. Чака ни второто полувреме”, категорични бяха от щаба на канарчетата.

Подобни

3 Коментара

  1. В Берое си знаят възможностите и не искат да се излагат в Европа. Интересно е жълтите дали си знаят своя хал и защо им са тези турнири? Днес единствено могат двата отбора да изкарат по някой лев, както в същност правят не от днес. Особено гостите в този мач!

  2. Така е! И двата отбора трябва да са внимателни, защото до сега играха тото като луди, но УЕФА вече ги надуши и трябва да внимават! Странното е че никой не ще в ЕКТ и всеки вика, отивай ти. До къде я докарахме?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker