Ботев ПловдивСтатистикаФутбол

Ботев е единственият пловдивски тим, отстранил последователно два съперника в Европа

Снощи Ботев (Пловдив) направи за трети път нещо, което не е постигано от друг отбор от града под тепетата.

“Канарчетата” смазаха израелския Бейтар (Йерусалим) и взеха втора поредна жертва в Лига Европа. Преди това футболистите на Николай Киров елиминираха албанския Партизани. Нито един друг пловдивски клуб не е отстранявал два последователни съперника в турнирите под егидата на УЕФА.

През сезон 1962/63 година Ботев стига четвъртфиналите за КНК след победи над Стяуа и ирландския Шамрок Роувърс, а в по-ново време “жълто-черните” се справиха последователно с Астана и Жрински Мостар в Лига Европа. Освен това край “Колежа” могат да се похвалят с успех над колоси като Барселона и Байерн (Мюнхен), макар и да са елиминирани от каталунците и баварците.

Вземи 100% бонус до 100 лв. за нови клиенти в bet365. Гледай над 100 000 мачове. Залагай на живо удобно от твоя мобилен телефон и печели с още много страхотни бонуси в bet365. Започни с бонус от 100 лв. от сега оттук >>>

Припомняме, че другият пловдивски гранд Локомотив има две последователни победи през 60-те години за Купата на панаирните градове, но УЕФА не признава надпреварата за официална. Ботев (Пловдив) е пред съгражданите си и по брой спечелени титли и купи на България.

Сега на дневен ред идва битката с Маритимо в третия предварителен кръг на ЛЕ!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker