бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев в преследване на нови три точки в София

Ботев Пловдив гостува днес от 13:00ч. на Септември София с амбицията да запише нова убедителна победа над съперника.

На 12 октомври в отложен мач канарчетата размазаха столичани с 5:0. Жълто-черните се намират в отлична форма, като нямат загуба в Първа лига от визитата си на Лудогорец (1:2) на 18 септември.

София пък се превърна в един от любимите градове за гостуване на Ботев. Преди седмица тимът, воден от Николай Киров-Белия, измъкна 1:1 от ЦСКА на “Армията”. В столицата би още Царско село за купата, Витоша, макар и в предградието Бистрица, Славия – на два пъти, и Лудогорец във финала за Купата на България в края на май.

Последната загуба ба “канарчетата” в София е от тима на Левски на „Герена” с 0:2. Оттогава пловдивчани записаха цели пет успеха в столицата, а веднъж завършиха наравно, като вкараха цели 17 гола.
Една от въпросителните пред Николай Киров е вратарският пост, където по всяка вероятност на резервната скамейка ще остане Иван Чворович, който през седмицата на тренираше с отбора заради травма.

Отделно сърбинът продължава да не е приел предложението за нов договор. В състава след изтърпяно наказание се завръща централният защитник Пламен Димов.

Сред 18-те отново са всички четирима бразилци при канарчетата (б.а. – Юлиано има и италиански паспорт). Излишният чужденец от страна извън Европейския съюз пак се оказа Яя Меледже. От групата отпадна и Тони Тасев.

Спрямо двубоя с ЦСКА резерва се очаква да е Крум Стоянов, а Бризола да се върне сред 11-те.

“Няма как да подценим никой съперник. Трябва да сме пределно концентрирани и мобилизирани, защото навлизаме в тежка серия от мачове през няколко дни”, каза наставникът на Ботев Николай Киров.

Неговият колега Николай Митов ще направи известни промени по състава на Септември спрямо този, загубил с 1:4 от Славия в последния кръг.

Почти сигурно на вратата след дълго отсъствие заради контузия ще се завърне Валентин Галев. В двубоя с белите той остана на пейката. Бившият страж на канарчетата и Локомотив София се контузи в двубоя с ЦСКА на 11 август и бе заменен в 20-ата минута.

От тогава той не е пазил. На пейката се очаква да седне и левият бек Румен Трифонов. Той игра доста слабо срещу Славия, като дори си вкара и автогол. Неговото място ще заеме австрийският бранител Весели, пише „Тема спорт”.

Първият мач между двата тима завърши с категоричен успех за канарчетата – 5:0. Той се игра на 12 октомври, тъй като бе отложен от четвъртия кръг заради евроучастието на Ботев.

Така за втори път Митов ще се изправи срещу жълто-черните, на които бе треньор за няколко часа след уволнение на Николай Костов през есента на 2016-а и последвалото назначение на Николай Киров-Белия.

Подобни

Един Коментар

  1. Кво ще преследват тия селяби ве?
    Мача им срещу Сеотември е все едно да играят с дубъла им!
    Този мач ще е единствено тренировка за двата отбора от него единствено ще се извадят пари от залози, както и отново ще се прави реклама за продажба на някой от голмайсторите в него!
    Не се учудвайте, ако Виана пак вкара 3-4 гола!?
    Всичко е едун цирк и нищо повече!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker