Локомотив ПловдивНационалиТопФутбол

Бонев с мрачна прогноза за националния ни отбор, може да се наложи закриване на футбола

Когато футболните хора чуят името Христо Бонев, малки и големи вече знаят, че говорим за една от най-големите футболни легенди на България. Зума беше гениален играч и е пример за подражание на поколенията, а с това, което е постигнал в националния и е направил за него, той отдавна си е извоювал правото да дава мнения и оценки за държавния тим.

Почетният президент на “черно-белите” коментира пред “Ефирбет” шумния провал на трикольорите в Лига на нациите и вижда ли изход от създалата се ситуация.

Г-н Бонев, зная, че трудно се говори в такъв момент. Вие, как приехте поражението от Грузия?

– Като всички, които обичат и симпатизират на националния ми отбор, ми е тежко. Ако трябва да съм честен обаче, не съм очаквал такава продукция от нашите, нито загуба, а още по-малко пък такова цифрово изражение на резултат. За съжаление отново се потвърди мрачната ни футболна действителност.

При 1:2 имахте ли надежда, че ще стигнем до обрат?

– И да съм имал, тя бързо изчезна. Но по начина, по който играеха двата тима, нямаше как да бъда оптимист.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Ясен Петров подаде оставка след загубата. Той ли носи основната вина?

– Защо да я носи той? Ясен опита да направи нещо. Сплоти играчите, изгради колектив и налагаше млади момчета.

Тогава излиза, че е сбъркал с избора?

– След такъв резултат е най-лесно да упрекнеш селекционера, а не играчите. Прави ми впечатление обаче, че Ясен се доверяваше на едно основно ядро футболисти, въпреки че покани и доста футболисти за малко повече от една година. Но през последните месеци някои от тях не играят редовно в клубовете си и след като им липсва игрова практика, може би не са в оптимално състояние.

tribunasofia

Възможно ли фланелката на националния да е „тежка“ за отделни играчи?

– Вижте, нека точно в този момент да не бързаме с генерални изводи и заключения. Да оставим тези, които са в националния, да си избистрят главите няколко дни, да си вземат мача в Гибралтар и да отидат в Грузия, за да си върнат достойнството. След това ще има достатъчно време през лятото за анализи, назначения и подбор на изпълнители.

Какво не е наред в нашия футбол?

– Никъде нищо не е наред на всяко едно ниво, като започнем от основата на пирамидата и стигнем до върха.

Нямаме класни играчи ли?

– Не се работи правилно, а и отделно футболът е социално явление и е отражение на това, което се случва в държавата. Сами виждате какво става в България сега, как искате тогава и футболът да го бъде.

Грузия идва с германски треньор и ни мачка. Ние преди години имахме далеч по-голямо германско име за треньор, но нищо не постигнахме.

– Тогава трябва да се замислим, че някои неща опират и до манталитет, и до психика, и до характер. Но не само от едната страна.

Гонзо временно ще води България за два мача, възможно ли е да остане и за постоянно?

– Това го решават тези, които ръководят футбола ни. Мен, ако питате, Георги е добър лицензиран специалист и читав човек.

Правилно ли ще бъде, ако се върнем на варианта с чужденец за селекционер?

– Не мисля. Нали дойде Матеус, и видяхте какво последва. Или чужденците не могат да убедят с идеите си нашите играчи, за да ги пресъздат те на терена, или играчите не разбират какво искат от тях.

bet365
Г-н Бонев, какво трябва да се направи, за да спре националният ни отбор да страда?

– Може и да прозвучи абсурдно, но с оглед на всичко това, което се случва в държавния тим, изходът е да се обявят няколко нулеви години. През тях да не се искат резултати от треньори и футболисти, и те да бъдат оставени спокойно да работят и творят. Ако и след това нещата не потръгнат, излиза, че ще е по-добре да закрием футбола.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker