БотевФутбол

Бизнесмен от Русия фаворит за собственик на Ботев (Пловдив)

Президентът на Ботев Пловдив Ангел Палийски е водил преговори с бизнесмен от Русия, който да стане собственик на клуба. Както е известно, Георги Самуилов върна акциите на сдружение „Ботев 1912“ и реално остави канарчетата на автопилот.

В последните дни Палийски е бил в чужбина. Според запознати новият мажоритарен собственик ще бъде корпоративна фирма, решена да завърши стадион „Христо Ботев“.

Снощи Палийски имаше среща с представители на фракциите от агитката на жълто-черните, както и с членове на сдружението, което отново притежава 61% от акциите на клуба. ТЦ ИМЕ продължава да държи 39% от ценните книжа.

В момента се подготвя насрочване на Общо събрание на акционерите, на което се очаква в Ботев да влезе сериозен мажоритарен собственик, довериха от Коматево. Това трябва да стане 6 средата на март.

В момента от клуба са се захванали с решаването на първия си основен приоритет, а именно да бъде решен проблемът с вътрешнофирмената задлъжнялост, за което призна и доскорошният собственик Георги Самуилов. Тези дългове са в размер на 12 милиона лева.

Още на 13 февруари Георги Самуилов е уведомил президента Ангел Палийски и съвета на директорите, че се оттегля. В първия момент това е шокирало всички в Ботев, като те са се опитали да го разубедят. На 15 февруари обаче адвокатът на Самуилов Димитър Радев е джиросал акциите на Апостол Апостолов и от този ден сдружение „Ботев 1912 отново“ притежава 61%.

Палийски с три варианта за нов собственик на Ботев, единият е от чужбина

КПБП окуражи феновете: Крайно време е да бъдем там, където ни е място – по трибуните!

Въпреки проблемите, Ботев (Пд) иска да задържи Неделев и след края на сезона

Палийски така и не разкри с кои фирми преговаря

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker