Левски СофияПърва Лига

Бивш играч на Левски с брутална атака към Станимир Стоилов

Бившият нападател на Левски Петър Курдов коментира пред „Тема Спорт“ резила на сините в Лигата на конференциите. Той се изказа остро за работата на Станимир Стоилов и посочи какво не е стигнало на столичани да отстранят малтийския си съперник. Славният нападател говори за грешките в играта на сините и какво трябва да се подобри в отбора.

Г-н Курдов, как ще коментирате изненадващата загуба на Левски от Хамрун?

– С оглед на това, което се говореше през последните години за футбола в Малта, никой не очакваше, че Левски ще загуби. Не вярвахме, че ще се сгромолясат по този недостоен начин. Едва ли има някой, който е очаквал загуба точно на „Герена“ от малтийски отбор. През седмицата се наслушахме, че били сервитьори и аматьори, но в крайна сметка момчетата надбягаха и надиграха Левски. При сините нещата не вървяха изобщо. Да, имаше някакво надмощие, но в крайна сметка патроните бяха халосни. За кой ли път се проявява тази българска слабост да не сме концентрирани в края на мача. Тактически се видя, че Левски е все още много зелен.

Това ли беше най-слабият мач на Левски през последната година?

– Защо точно той да е най-слабият? На двубоя с Пирин какво беше? Същото. Много положения и един гол. Това трябва да се тренира, да се завършват майсторски атаките. Явно не се прави и както тренираш, така и ще играеш. Преди двубоя с Хамрун хората по трибуните очакваха разгром, но двубоят се успокои и гостите си напаснаха позициите. Играха стабилно в защита и разчитаха на контри. Веднага си проличаха слабостите на сините и се видя, че ако не си решат мача до 30-ата минута, след това не се знае какво ще се случи. Така и стана срещу Хамрун. Да изравниш в 91-ата минута и веднага да ти върнат гол в ответната атака…

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Кой трябва да носи вината за отпадането от Хамрун?

– Разбира се, че треньорът. Има още какво да учи. Независимо, че вече му бяха сложили короната на главата и му казваха, че е най-великият. В моята шеговита форма преди време си казах мнението. Не е тайна, че не храня добри чувства към този човек, защото имам основателна причина. Кой друг да носи вината, ако не треньорът? По едно време седеше неадекватен край тъчлинията. Не знаеше какво се случва и не можеше да ръководи мача. Беше безучастник, а да не говоря за интервюто, което даде след мача. Хвана ме срам да го слушам. Не съм от хората, които ще му цепят басма. Българите имаме синдром да започнем да изопачаваме всичко. Еуфорията ескалира, но защо не видим големите отбори как играят?

Мега Бонус за ТОП 5 първенствата – 20лв. БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ

Защо печелят мачовете си? От Шпайдела (б.а. – Васил Методиев) помня, когато ни казваше: „Кое е по-добре – да паднеш 0:1 или да завършиш 0:0?“. Когато се научим да се пазим да не ни вкарват голове, ще се научим да играем футбол. Това е максимата. Да попитам и за този човек, който се нарича собственик, защо не излезе да защити отбора, а се скри като първата мишка? Отново виждаме къде са слабите неща и продължават да се поставят същите футболисти. Не искам да визирам специално някой, но всеки знае заради кого сините загубиха. Направо беше смехотворно.

Изигра ли лоша шега и отлагането на мачовете на Левски в първенството?

– Разбира се. Ще дам отново пример с нашето поколение. Играехме за трите купи и в евротурнирите. За какво им плащат една шапка пари на тези негодници сега? Ще отлагам един, втори и трети мач… Аз ли ще ги играя тези двубои? Утре не мислите ли, че отборите, които ще се изправят срещу Левски, няма да се хвърлят с двойна сила? Те това чакат. На какво основание ще отлагат мачове? На Левски му трябват сериозни хора и истина. Това е. Напълнили стадиона. И какво от това? Хората не могат да бият малтийския отбор. Ето, ЦСКА излезе и продължава. Сините отново се заблуждават. Кажете ми колко заучени положения имаше? Само едно. Нямаше атаки двама на трима или четирима на трима, да се центрира топката… Сините пак нямаха централен нападател. На „Герена“ винаги са се славели с това още от Гунди. Все хора, които решаваха мачовете. Не знам кой още държи Бари. Той е абсолютен фигурант. До момента не се е давал толкова шанс на български футболист, колкото на него. Хората питат колко българи има в отбора? Колко са задълженията към НАП? Има някаква страшна еуфория и пълен стадион, но 32 милиона са си 32 милиона. Отборът е средна ръка, а самочувствието на треньора минава вече всякакви граници. Някой трябва да му ги каже тези неща. Най-великият бил Мъри, пълни глупости. В Левски е имало три пъти по-добри треньори от него. Нека да не се заблуждаваме.

bet365
Левски заблуди ли с победите над ПАОК?

– Да, ПАОК не беше този отбор, който всички го познаваме. Няма как да се отрече добрата игра на Левски, но гръцкият тим не показа нищо. Сега не можем да разпознаем състава на сините. Краев, който даже стана и национал, беше като муха без глава. През 80-те можех да изброя всички футболисти в пет-шест от отборите. Повтаряме си едно и също. Малко българи, много чужденци, това не е моят Левски.

Мега Бонус за ТОП 5 първенствата – 20лв. БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker