Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Бащата каза ”не” на крепостния футбол

Един български треньор в неделя много правилно обясни, че Локо Пловдив е играл разкрепостен футбол в Разград. Това им е едно от болните места на нашите специалисти, ме само на Тони Велков. Те не могат да приемат за нормално когато отборът гост играе отворен футбол. Да не говорим, че в нашия случай става дума за стадиона на тим, който е шампион за последните четири години. Голяма част от българските треньори предпочитат крепостния футбол. И то не само когато са гости, а навсякъде. Да, много по-лесно е да блъслкащ топката в близката река или да я спукаш от безразсъдно ритане и така през всичките 90 минути.

Само че Локо Пловдив има нетипично български треньор. При Христо Колев – Бащата отборът играе дори по-офанзивно, от колкото при Еду и това може да не се хареса на масата напи прагматични наставници. Но пък феновете си умират за такива мачове, в които головите положения са и пред двете врати. На някой треньори това им е кредото – топката да е в средата и да се мотае като на флипер от единия отбор в другия и не е важно дали напред ще стане нещо. Важното е назад да е спокойно.

Локомотив Пловдив отиде в Разград не да отбие номера и не да пречи на Лудогорец да играе. Това със сигурност бе мачът с най-много голови положения от началото на сезона и бе истински удоволствие за зрителите. Ако поне една четвърт от ситуациите пред вратите бяха влезли, щеше да се получи истинско зрелище.

Ето такива мачове се помнят! За Лудогорец всичко е казано, те играят друг футбол. И ще продължат да играят добър и стойностен футбол, докато някъде другаде у нас не се изгради подобна стратегия за изграждането на истински отбор с качествени футболисти.

Локо Пловдив обаче има много симпатичен офанзивен тим и няма как да не припишем това на новия треньор. Вън от съмнение е, че пловдивчани не си правят сметка за първа и втора шестица не броят точки и не крият далечни. В момента те са в изключително затруднено финансово положение и тези нежелани от други места футболисти (с малки изключения) се събраха на ”Лаута” десетина дни преди първия официален мач. Видно е, че тези играчи мислят по друг начин, от главите им е изтръгната мисълта за достойнство представяне на чужд терен и у дома-юруш на маслините. Локомотив явно вече работят с различна философия и затова играят различен футбол.

Някой играчи също показват промяна – Дани Кики вече прави шпагати, а Благой Наков се е ”изчистил” и вече показва техника. По съвсем друг начин играят обявеният за свършил Ванчо Траянов и за лимитиран Янко Сандански. Двамата печелят почти всички първи топки в центъра и моментално търсят най-бързото решение в атака, което е голяма новина в Локомотив на Бащата в сравнение с предишния тим.

В Разград едва ли са очаквали това, което Локо им поднесе. Те са свикнали съперниците да се затварят на два обръча пред вратата и да им пречат да играят. Много по-приятно е и за играчите на Дерменджиев да имат срещу себе си разтворен, а не затворен отбор.

”Тема Спорт”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

4 Коментара

  1. Поклон пред Бащата.
    Кара ме да продължавам да се гордея, че съм избрал Локомотив още от малък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker