бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивТопФутбол

Балтанов ще дърпа уши на съотборник: Трябва да знае какво говори! Имаме предимство пред ЦСКА за Купата

Капитанът на Ботев Пд Лъчезар Балтанов даде интервю за „Тема Спорт“, в което говори за представянето на тима през пролетта и как прекарва времето без мачове. Балтанов коментира и налагането на млади таланти в представителния състав на канарчетата, както и думите на 15-годишния Никола Илиев, че няма начин да подпише професионален договор с Ботев заради големия интерес към него от силни европейски клубове.

Лъчо, как се справяш в настоящата ситуация, по какъв начин поддържаш форма?
– По какъвто начин е възможно – излизам около комплекса, където живея, за да тичам. Иначе основно прекарвам време със семейството. Тъкмо сега редим пъзел с дъщеря ми. Най-вече с нея си играя по цял ден.

Одобряваш ли предложените мерки – да се стартират мачовете 3 седмици след падането на извънредното положение и да се играе на празни трибуни?
-Да видим какво ще се случи. Дай Боже да приключи скоро тази ситуация. Доста е тежко, надявам се, че коронавирусьт ще отшуми. Не съм много спокоен. Надявам се, че към 13 май действително ще започнем тренировки и ще може първенството да продължи и да завърши нормално, важното е да започнем да играем, защото един месец си стоим по домовете и нищо не правим.

Доколко тази пауза се отразява физически на играчите?
– Не е приятно, но няма как -трябва да се съобразяваме с наредбите. Не е хубаво да си стоим вкъщи по цял ден. Окей, излизаме от време на време, но то е за по пет минути на разходка с дъщеря ми, поне малко въздух да подишаме, но дотам. Така или иначе това не е нормален живот и се надявам скоро да се върнем към обичайния ритъм.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

При пълноценно завършване на сезона обаче може да се появи и проблемът, че мачовете ще се играят при доста високи температури…
– Вярно е, дано се направят по-късни мачове, иначе наистина ще е доста тежко. Вече всички стадиони са с осветление и трябва да се възползваме, защото знаем какви жеги могат да станат тук. Но в момента си говорим теоретично, нямаме никаква идея какво ще се случи. Нека се овладее положението и тогава да кажат от правителството и щаба как да се процедира.

А в каква степен прекъсването може да се окаже полезно за вас в Ботев, тъй като все още търсехте първата си победа през пролетта?
– Много е относително, за никого не е добре прекъсването. За всеки играч е тежко. В крайна сметка искаме да правим това, за което сме учили и тренираме години наред. На мен вече ми се иска да съм на режим и да чакам мача, това чувство ми липсва. Имахме слаб период, но направихме и хубави мачове. Най-много ще се радвам отново да започне първенството и да покажем добрите игри от есента при Феро.

Имате и полуфинал за купата срещу ЦСКА, а преди година ги отстранихте на същата фаза. Имате ли някакво психическо предимство?
– Не мисля, все пак беше миналата година, и вече няма толкова значение. Мина доста време, а дали ще имаме предимство, ще видим, като дойдат мачовете. Стигнахме до полуфинал, което е хубаво. Дано да си изиграем силно двубоите и да спечелим трофея. Това е вариант да играем в Европа и се надявам, че ще успеем. Но сега важното е да сме здрави, да се справим с болестта, а после ще го мислим спорта.

Кой от младите в Ботев те впечатлява най-много като поведение, работа в тренировките и мачовете? И как гледаш на думите на Никола Илиев, който каза, че няма начин да подпише договор с Ботев?
– Ще му дърпам ушите на Никола, само да го видя. Сега е малък и му трябва време
да се очука и да знае какво да говори. Има супер много талант това момче, доста го харесвам. То обаче нищо не се знае в това положение, ама той си говори… Иначе младите в Ботев са много кадърни, което мисля, че доста хора вече го видяха. Има много хляб в тях, въпросът е да са здраво стъпили на земята и да имат търпение. Хубавото е, че нашите момчета трупат опит. В настоящата ситуация имаха възможност да запишат доста мачове.Точно в тези двубои те изгряват и се вижда, че младите са лицето на Ботев. Дано да се развият успешно и да направят хубави трансфери в чужбина. Имам наблюдения и в школата, като сме на базата, ги гледам малките, и там също виждам доста кадърни момчета. Ботев винаги е доказвал, че има силна школа и сега не прави изключение. Налице са доста обещаващи момчета.

Може би стратегически сега повече клубове ще се насочат към приоритетите на Ботев и Славия – младите играчи?
– Футболът може би сега ще тръгне по различен път, защото почти сигурно ще има икономическа криза и тя ще засегне клубовете, а и живота въобще. Добре е да се залага на българското, защото кадърни момчета има, въпросът е да се работи правилно с тях и да се развиват. А след време това ще доведе и до повече успехи на националния отбор.

Как смяташ, че юношеският ти клуб Левски ще се справи в настоящата ситуация – без главен спонсор и без приходи от мачове?
– Не съм вътре в клуба и не мога да кажа. На всеки български клуб пожелавам да е добре, да е стабилен и да премине през настоящата ситуация.

Призив за финал?
– Пожелавам на всички да са здрави. Знам, че моментът е много труден, и на мен ми се иска постоянно да съм навън, да потичам малко и да се раходим с дъщеря ми, но трябва да спазваме ограниченията. Дори и да излизаме, нека не се събираме с хора, за да може болестта да отмине по-бързо.

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Четвъртфинал 1: Тодор Неделев vs Момчил Цветанов

https://www.tribunaplovdiv.bg/букибукибукиии/

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker