Анализи и коментариЛокомотив ПловдивСъбитияФутбол

(ВИДЕО) Базил де Карвальо вдъхновява Локомотив (Пд) за паметен обрат при последната домакинска победа на “смърфовете” срещу Левски

Бившият футболист на Локомотив (Пд) и Левски Базил де Карвальо вдъновява “смърфовете” за исторически обрат при последната домакинска победа на тима срещу “сините” на 6-ти май 2012г. Онзи мач се явява своеобразен “реванш” за полуфинала за Купата на Българя, малко по-рано през сезона, когато отново “смърфовете”, водени от Емил Велев, грабват сладка победа, стигайки впоследствие и до финала. Иначе в срещата за първенство Локо (Пд) печели след изключително силен мач на Базил де Карвальо, който се появява на терена едва след като софиянци покачват до 0:2 малко след средата на първата част. Именно тогава бившият нападател на “черно-бели” и “сини” поема нещата под своя контрол, бележейки първия и асистрирайки за втория гол в мача. Големият обрат е оформен от още един именит футболист на “смърфовете” от близкото минало Христо Златински, който поднася победата на своите с попадение от дузпа.

Иначе ситуацията в момента никак не е толкова розова за Локомотив, както историята често ни говори. Управленчески войни, търсене на спонсори и недобро представяне във вътрешния шампионат оформят моментния облик на “смърфовете” преди важния мач срещу Левски днес. При клуба от кв.”Подуяне” нещата излеждат с една идея по-спокойни особено, ако вземем предвид и гласуваното фенско доверие, с което тимът борави през този сезон, заради налагането основно на млади кадри от школата.

Срещата е изключително важна и за двата отбора, като всеки от тях излиза с мисъл за победа. За домакините евентуален успех е много необходим, тъй като отборът все още не е усещал вкуса на победата от началото на новия сезон. Гостите от София пък постепенно навлизат в ритъм и се надяват да продължат възхода си като запишат трета поредна победа в актива си, която да ги остави плътно зад лидерите във временното класиране.

Левски има всички условия да се чувства като фаворит преди началото на мача на “Лаута”. “Сините” са в серия от 7 мача без загуба от Локо, като за последно пловдивчани спечелиха преди повече от две години. Общата статистика е още по-неприятна за “смърфовете”, които са най-удобният съперник за Левски в историята. Тимът от “Герена” има най-много шампионатни победи именно срещу пловдивския Локо – 78, докато “черно-белите” са с едва 15 успеха над столичани.

LEVSKI

Все пак Локомотив ще има важно предимство днес и това е, че ще играе пред вярната си публика. “Смърфовете” няма как да не играят надъхано и поради факта, че преди днешния мач те взеха заплати, което също би повлияло добре за тяхното психическо състояние. В спортно-технически план старши треньорът Христо Колев продължава да има проблеми в халфовата линия. Той все още не може да използва котузените Йоан Ласиман и Ванчо Траянов. Така наставникът вероятно ще заложи на Ел Харуби на вратата, Крумов, Котев, Тучев и Стоянов в отбрана. Боне и Вълчев ще бъдат опорни халфове, а Карагерен и Велковски ще оперират по двете крила. В атаката пловдивчани ще използват двама футболисти – Мартин Камбуров и Зоран Балдовалиев. Камбуров е наказвал вратарите на Левски цели 11 пъти и ще се опита да го стори и днес. По този показател той изостава единствено от легендата на ЦСКА Петър Жеков, който има цели 15 “сини гола” на своята сметка.

Стойчо Стоев пък най-накрая може да използва и двамата си нападатели и да избира на кого да заложи. Почти сигурно в предни позиции ще стартира Атанас Курдов, а Умар Диаби ще бъде готов да се появи при нужда. Иначе не се очакват някакви драстични промени в стартовата единайсеторка. На вратата ще действа Йоргачевич, а пред него ще стартират Минев, Белаид, Карнер и Прохазка. Де Ноойер и Костадинов ще бъдат двойката дефанзивни полузащитници, а Божидар Краев и Мики Орачев ще бъдат на двете крила. Боби Цонев пък ще бъде в ролята на плеймейкър зад Курдов.

Срещата е днес от 20:00ч. на ст.”Локомотив” в пловдивския парк “Лаута”!

Вероятни състави:

Локомотив (Пд): Ел Харуби, Крумов, Котев, Тунчев, Стоянов, Вълчев, Боне, Карагерен, Велковски, Балдовалиев, Камбуров

Старши треньор: Христо Колев

Левски: Йоргачевич, Минев, Белаид, Карнер, Прохазка, Костадинов, Де Ноойер, Краев, Б. Цонев, Орачев, Курдов

Старши треньор: Стойчо Стоев

Главен съдия: Станислав Тодоров

Бюлент Мюмюнов, TribunaPlovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker