АкадемикБаскетбол

Силите на Академик бяха достатъчни “само” за полуфинал

Академик Пловдив не успя да поднесе голямата изненада на деня и очаквано загуби от ИУ Варна със съкрушителното 100-66 в полуфинален мач за Купата на БФБ.Така единственият отбор в мъжката “А” група, който остана непобеден в редовния сезон, чрез категоричния НБА резултат даде нов атестат за втори поред шампионски дубъл във втория ешелон на родния баскетбол.За момчетата от Пловдив пък остава утехата от страхотния финал на сезона, в който те, не само успяха да влязат в челната четворка на класирането, но и постигнаха достойното си класиране на полуфиналите за ценната Купа на БФБ!

Началото не бе лошо за Академик.Срещата, в благоевградската зала на ЮЗУ “Неофит Рилски”, започна като по учебник и за двата отбора, като играта вървеше кош за кош.Всичко обаче се промени в хода на първата част, когато видимо по-голямата физическа мощ и издръжливост на съперниците изпъкна, позволявайки им да направят няколко дълги серии от поредно вкарани топки.Именно тогава силите на пловдивчани сякаш започнаха да ги напускат, сдавайки напълно игровия ритъм в ръцете на своите съперници.Това даде допълнителна увереност на варненци, които малко след началото на втората част направиха разликата двуцифрена, при 16т. разлика. До края Академик така и не успя да намери адекватно решение над ребуса пред себе си, позволявайки на “моряците” убедително да се поздравят с успех.

Състезателите на ИУ Варна бяха господари и в подкошието, където реализираха цели 30т. повече от своя съперник.

Слаб мач изигра основният коз в селекцията на Йордан Иванов Васил Бачев, който се отчете с едва 12т., докато най-резултатен за “студентите” се оказа Мартин Пенев с 15т.

Най-много за варненци вкара Денислав Вутев – 19т., а съотборнице му Антон Диков и Ангел Пейчинов помогнаха за триумфа съответно с 14т. и 13т.

Въпреки загубата днес, пловдивчани имат още един мач преди да се приберат у дома – на 24.04 (утре) от 15.00ч. срещу Рилски спортист – 2 в мач за третото място!

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker