АкадемикБаскетбол

Академик премаза Берое и затвърди мястото си в Топ 4

Академик Бултекс 99 изигра страхотен мач, особено в защита, и разгроми гостуващия Берое с 85:53 /20:14, 25:14, 22:7, 18:18/. Победата затвърди студентите в Топ 4 на класирането, а с играта си отборът на Асен Николов за пореден път показа, че притежава класата да победи абсолютно всеки отбор у нас.

Двубоят започна равностойно, с добра игра в защита и на двата отбора. Берое удържаше опитите на домакините да се откъснат до последната минута-две, когато направилия официален дебют за Академик Бултекс 99 Александър Груев направи разлика с два резултатни пробива и един фаул, съобщава официалната Фейсбук страница на “студентите”.

В началото на втората четвърт разликата набъбна на 15 точки със серия от 9:0 след тройка и открадната топка на Секулов и добра игра на Митко Димитров, който продължи отличното си представяне от първата четвърт.

Междувременно заработи и тройката на Дурчев и разликата нарасна на 17 точки и дори стигна и до 20.

Страхотната игра на домакините в защита и атака продължи и след почивката и 2 минути преди края на третата четвърт разликата в тяхна полза стана внушителна – 33 точки – с 1 повече от целия актив на Берое до момента. В тази трета четвърт желязната игра в защита на студентите позволи на гостите да отбележат само 7 точки.

Терорът на Академик Бултекс 99 продължи и в началото на последната четвърт разликата подгони 40 точки, което позволи на домакините спокойно да доиграят мача.

Митко Димитров бе най-резултатен в срещата с 20 точки, като остана само на една борба от дабъл-дабъл. Дурчев добави 18, Секулов – 12, Юмипиг и Груев – по 10. За Берое се отличиха Станислав Цонков с 15 точки и Янев и Бару с по 11.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker