бетано най-добър сайт за слот игри
АкадемикБаскетбол

Академик Бултекс 99 (Пловдив) с очаквана, но трудна победа

Отборът на Академик Бултекс 99 (Пловдив) постигна очаквана, но трудна победа в среща от XIX кръг на Националната Баскетболна Лига, след като се наложи при домакинството си на Ямбол с 94:81 (19:15; 28:25; 24:20; 23:21).

Най-резултатни за победителите бяха Айзея Юмипиг и Димитър Димитров, които отбеляза по 22 точки, като последния овладя и 11 борби, а Мартин Дурчев завърши с 15 точки.

Алан Арнет се отличи с „дабъл-дабъл“ за гостите – 28 точки и 11 борби, а Брайкис Перин вкара 21 точки.

Срещата започна с размяна на успешни атаки и в двете посоки, като лидерството смени притежателя си на няколко пъти. Все пак, в последните 90 секунди на частта домакините успяха да използват по-добре възможностите си и поведоха с 19:15.

През вторите десет минути ситуацията на се промени, като отново в края на периода възпитаниците на Асен Николов бяха по-концентрирани и се оттеглиха на почивката със седем точки преднина – 47:40.
Пловдивчани вдигнаха оборотите на старта на второто полувреме и достигнаха до двуцифрен аванс преди началото на заключителния четвърти период – 71:60, но в началото на последната част ямболии се активизираха и се върнаха в мача – 72:75 след тройка на Говедаров при 7:50 минути до края.

Оттук до последния съдийски сигнал баскетболистите на домакините отново поеха инициативата, като този път не позволиха изненади и заслужено се поздравиха с крайния успех – 94:81.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker