Локомотив ПловдивТопФутбол

Язов за новата поръчка на “Лаута”: Цената е безумна! Няма такива пари в бюджета

Новата поръчка за довършването на стадион “Локомотив” се оказа прокарана тихомълком и без параф от кмета или някой негов заместник, пише в-к “Марица”. За изграждането на централната трибуна и вертикалната планировка са предвидени 42 млн. лева, което е с 30 млн. повече от стойността на останалите три трибуни.

Кметът на район “Южен” Костадин Язов, който е инвеститорски контрол на стадиона в парк “Лаута”, изрази голямото си учудване от новата поръчка за довършването за 42 млн. лева с ДДС, обявена от Община Пловдив.

profittips-the best football tips

“Цента е безумна! Първо, защото ние нямаме такива пари в бюджета. Второ, учудвам се как е пусната, без да мине през системата за финансов контрол, което е задължително изискване. В системата се обявява ориентировъчна цена и след като се получи разрешение от кмета или заместник-кмета, съгласувано с възможностите на бюджета, се обявява. Това правило е нарушено.
Не е ясно как е формирана тази цена, нито кой – кмет или заместник, е разрешил да се пусне поръчката”, коментира още Костадин Язов.
Изненадващо възложител на поръчката се оказа Христо Андонов, главен юрисконсулт в дирекция “Обществени поръчки”, ръководена от Тодор Тодоров.

Плодов слот от ново поколение – Bulky Fruits 🍒 и Inbet приветстват играчите с много награди и бонуси

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker