За ИсториятаЛокомотив ПловдивФутбол

Явор Въндев пред TribunaPlovdiv.bg – за финала на 15-ти, дербитата в миналото, Тодор Неделев…

Седмица преди историческия финал за Купата на България между Ботев Пд и Локомотив Пд, TribunaPlovdiv.bg продължава да дава думата на една от знаковите личности, играли в срещата между двата пловдивски гранда в последните години.

Сега пред нашия екип се съгласи да говори вкаралият 4 гола в 4 последователи дербита в средата на миналото десетилетие – Явор Въндев.

Ето какви са настроенията и очакванията на бившия нападател на “черно-белите”:

Здравейте, г-н Въндев. Следите ли Локомотив и как ви се вижда нивото на отбора?

Следя ги, гледам постоянно български футбол. В момента нивото е задоволително, щом са на финал тази година.

Какво ви е мнението за Бруно Акрапович – сякаш иска да играе офанзивен футбол, търси непрекъснато различни формации на игра, но няма кадровия потенциал? Така ли е според вас?

Точно така е. Единственото, което не ми харесва в момента е това, че по-често играе дефанзивно, но и него го разбирам – с този капитал от футболисти се съобразява. Мисля, че е добър треньор с добър екип от помощници в лицето на Ванчо и Сашо, които според мен разбират доста от футбол – мои колеги и приятели. Лошото е, че няма повече български футболисти в състава, надявам се това догодина да се промени.

Големият лидер на този отбор Митко Илиев ли е?

Да. Уникален футболист и човек, играх с него три години, тогава беше по-млад. Личеше си, че има нужните качества да се развива. Мисля, че за него беше голям плюс да отиде в чужбина. Сега вкарва спокойствие и увереност в другите.

Съжалявате ли за раздялата с Мартин Камбуров?

Мисля, че всеки би съжалявал да загуби такъв футболист, но всеки човек си е различен характер. Беше удоволствие да играя с такъв като него. В момента ги няма много такива.

Добре – да се прехвърлим на идващия мач. Какво усетихте в първия момент след края на мача между ЦСКА-София и Ботев (Пд). Вие сте играли в няколко дербита, а и сте ставали герои в тях?

Това няма как да се опише с думи. Тръпката е уникална като излезеш пред 12 хиляди души и да вкараш гол. Просто е невероятно чувство. Лошото е, че доколкото се сещам, на последното дерби на “Лаута” имаше 2000 души, което е несериозно. За предстоящия мач – мисля, че ще стане доста интересен, защото Локомотив се защитава страхотно и прави бързи контраатаки, докато Ботев играе по-офанзивно.

Призовавам битката да е на терена, а не извън него. Това си е спорт, няма значение на кой отбор си фен – Локо или Ботев. Трябва да се уважава противникът. Дано стане хубав мач и нека по-добрият победи – дано това е Локомотив. Заслужават го с толкова труд през изминалата година.

Все пак Ботев изглежда по-обигран, може ли да се смята за фаворит тимът на Николай Киров?

Да, така изглежда, но в това дерби няма фаворит.

В миналото вие имахте страхотен ляв крак – сега обаче подобна левачка има Тодор Неделев. Той е най-голямата звезда на Ботев Пд – какво ви е мнението за него?

Неделев е уникален талант. Играе със самочувствие и има голям поглед над играта. Не го познавам момчето толкова, за да знам като характер какъв е, но за българския стандарт е много по-добре от чужденците в Левски и ЦСКА.

Евала, за това, че остана в Ботев Пд. Преди аз направих голяма грешка, като отидох в Сливен. Тогава се подведох от хора, които смятах за добри, но всичко е в миналато. Все пак до ден-днешен съжалявам. Тогава и периодът беше такъв – убиха двама президенти, смениха се доста треньори. Аз бяха млад и нямаше сигурност в отбора.

Какви мачове се получаваха преди 12-13 години между двата отбора?

Според мен преди в дербитата имаше много по-талантливи български футболисти и много по-малко чужденци. Преди на дербито имаше 10 000 души, а сега има по 2-3 хиляди.

Но и сега доста се измени животът и стана по-модерен. Има повече нощен живот. Сигурно и това влияе на сегашните играчи.

Прогноза за финала и ще присъствате ли?

Дано Локомотив Пд победи. Сигурно ще отида да гледам.

Помните ли го? Емануеле Морини пред TribunaPlovdiv.bg: Това ще е велик финал! Голът от 2009-а още е в сърцето ми…

Помните ли го? Емануеле Морини пред TribunaPlovdiv.bg: Това ще е велик финал! Голът от 2009-а още е в сърцето ми…

Помните ли го? Емануеле Морини пред TribunaPlovdiv.bg: Това ще е велик финал! Голът от 2009-а още е в сърцето ми…

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker