В чужбинаВолейболНационалиПловдивчани

Юношите с трета поредна победа, но тимът няма да играе полуфинал

Юношеският национален отбор по волейбол до 19 години записа трета поредна победа на Европейското първенство по волейбол за юноши до 19 години. Момчетата на пловдивския специалист Драган Иванов победиха с 3:1 гейма Испания, но Германия победи с 3:0 домакина Турция и така нашите момчетата няма да играят полуфинал, а ще играят в двубоите за определянето на местата от 5 до 8.

България започна чудесно в гейма и взе първата част с 25:15, Испания изравни геймовете при 25:23, но след 25:12 и отново 25:12 юношите постигнаха третата си поредна победа на шампионата след 3:1 над Румъния и 3:0 срещу Чехия.

Загубата от Турция в първия ден обаче се оказа решаваща, тогава юношите загубиха с 2:3 от домакините след като бяха близо да обърнат мача след като губеха с 0:2. Именно тя елиминира националите от полуфиналите, днес трябваше Турция да победи с 3:0 или 3:1 Германия, за да може България да завърши на второто място в групата, но Турция загуби с 0:3 и Германия спечели групата без нито една загуба, Турция е вторият полуфиналист в нашата група.

Трима от петимата пловдивчани в състава започнаха като титуляри Стефан Иванов и Ивайло Иванов завършиха с по 12 точки, а либерото Станислав Драмов записа 40% перфектно посрещане. Като резерви се появиха Димитър Узунов отчел се с 2 точки и Георги Димитров завършил с точка.

България завърши на 3-то място в група II и в събота тимът ни ще играе срещу Сърбия в бараж за влизане на Световното първенство в Аржентина от 14 до 23 август. При победата нашите момчета ще играят за 5-то място в крайното класиране и ще си осигурят място на Мондиала, като Европейското първенство дава на първите 6 отбора в крайното класиране квоти за Световното първенство.

ВИЖТЕ ТУК СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ >>

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker