Ботев ПловдивДюшФутбол

Юношите на Ботев (Пд) U17 шокираха Локомотив (Пд) с шест гола в тяхната врата

Ботев постигна драматична победа с 4:2 над Локомотив в градското дерби от 9-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Срещата се игра на естествен терен №1 в “Коматево” и предложи много емоции за около 200 зрители, които бяха заели местата си по трибуните.

Двата тима направиха здрава битка, а всички попадения паднаха до 33-ата минута. След дълго лечение на контузия в състава на Ботев в игра се завърна централният защитник Васил Пунарджиев.

Първите минути по нищо не предвещаваха лудия развой и отборите се разузнаваха. В 9-ата минута Кристиан Добрев намери Иван Василев в наказателното поле, нападателят бе блокиран и кълбото отново попадна в Добрев, който шутира, а вратарят се намеси отлично и изби в корнер. При последвалото изпълнение топката бе изпратена на задна греда към Благовест Данчев, който с глава откри резултата – 1:0.

В 13-ата минута Кристиан Добрев напредна по лявото крило и пусна успореден на голлинията пас в наказателното поле, получи се кратка суматоха, в която най-съобразителен се оказа Станислав Шопов и роденият през 2002 година халф покачи на 2:0. Веднага след изпълнението на центъра гостите организираха атака и Ияд Хамуд останал очи в очи с Рангел Рангелов намали на 2:1.

В 22-ата минута Крис Добрев намери Габриел Земярски по левия фланг и защитникът пусна опасно подаване към Иван Василев, но пасът бе по-дълъг от необходимото и “канарчетата” пропуснаха добра възможност. В 25-ата минута “жълто-черните” сбъркаха фатално в защита и топката бе подарена на Ияд Хамуд, който с плътен удар от 18 метра възстанови равенството – 2:2.

В 32-ата минута момчетата на Стефан Стоянов изпълниха късо ъглов удар и топката бе центрирана, а Димитър Аврамов с глава отново изведе ботевистите напред – 3:2. Секунди по-късно Кристиан Добрев проби отдясно и намери Благовест Данчев, който стреля, а топката се отклони от напречната греда и падна около голлинията, а съдийската бригада прецени, че топката е топнала във вратата – 4:2. В даденото от съдията продължение Рангел Рангелов се отчете с великолепно спасяване, след като отрази удар на останал срещу него футболист в “черно-бяло”.

След почивката темпото на игра спадна, а в първите 10 минути на втората част двата тима бяха затруднени от проливния дъжд, който се изля над Пловдив. В 48-ата минута, след продължително лечение на травма на десния крак, в игра се завърна защитникът Васил Пунарджиев.

В 53-ата минута Рангел Рангелов се намеси по най-добрия начин, спасявайки опасен удар от 20 метра. В 58-ата минута Димитър Аврамов бе близо до втория си гол, но ударът му с глава бе отразен от вратаря на Локомотив.

В 60-ата минута гостите изпълниха опасно свободен удар, а в последвалото меле защитата на “канарчетата” успя да се справи с опасността. В 65-ата минута Кристиан Добрев проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле и стреля, но вратарят отново бе на точното място и спаси.

Секунди по-късно Добрев и Шопов взаимодействаха и нападателят шутира, но диагоналният удар не намери целта. В 69-ата минута Крис Добрев се разходи между защитата на “смърфовете” и отново пробва късмета си, но и този път ударът му бе париран от стража.

В 71-ата минута “канарчетата” организираха бърза контраатака, при която Станислав Шопов пусна наляво към Кристиан Добрев, нападателят напредна и от малък ъгъл стреля, а топката профуча покрай гредата. В 74-ата минута Петър Караангелов се появи в игра и само секунди по-късно получи подарък от “смърфовете”. Вратарят на гостите пусна топката по земя, защитник я пропусна и тя попадна в Караангелов, който напредна, залъга бранител и останал очи в очи с вратаря стреля, но право в тялото му.

С днешната победа ботевистите записаха пети пореден успех и се изкачиха до петото място в класирането с актив от 18 точки. Лидер е тимът на Лудогорец с 25 точки, а тройката допълват Септември и Черно море, съответно с 22 и 21 точки. “Жълто-черните” обаче са с мач по-малко от отборите в топ5, тъй като миналия кръг срещата им с Пирин бе отложена.

Източник: academy.botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker