бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДюшФутбол

Юношите на Ботев до 19 години удариха Черноморец

Ботев победи с 1:0 Черноморец в мач от втория кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на стадион “Беркут” в Брестник и бе изгледан от около 50 зрители.

Срещата бе равностойна, като преобладаваха здравите единоборства. В 13-ата минута, след самостоятелен пробив, футболист в “синьо” остана сам срещу вратаря на “жълто-черните” Мартин Димитров, но той улови топката. В 16-ата минута “канарите” направиха атака по десния фланг, която завърши с центриране към Красимир Здравков и той шутира от въздуха, но прати топката в аут. 60 секунди по-късно “акулите” изпуснаха ново добро положение, след като нападател от Бургас остана сам срещу вратаря на пловдивчани, но Мартин Димитров отново запази вратата си суха.

В 21-ата минута възпитаниците на Костадин Видолов стигнаха до отлично положение. Васил Кирков проби от дясно и центрира в наказателното поле на Черноморец, а Краси Здравков стреля мощно от воле, но ударът на футболиста с 21-ви номер мина на сантиметри от гредата. Последваха равностойни минути, в които липсваха чистите голови положения и пред двете врати. Секунди преди края на първата част “жълто-черните” поведоха, след като Васил Кирков центрира от дясно, а футболист в “синьо” прати топката в собствената си врата за 1:0.

Второто полувреме започна с отлична възможност за “канарчетата”. Наско Милев бе изведен зад защитата на бургазлии и останал сам срещу стража на “сините” стреля, но вратарят на гостите успя да отрази удара му. В 56-ата минута, след грешка в отбраната на Ботев, футболист на Черноморец остана сам срещу Мартин Димитров, но прати топката покрай вратата. 5 минути по-късно гостите стигнаха до ново добро положение, след като центриране от корнер бе засечено с глава, но топката профуча в страни от вратата.

В 65-ата минута влезлият като смяна Тихомир Маджарски имаше добро положение, след като се възползва от грешка на вратаря на “сините” и се опита да го прехвърли технично, но стреля неточно. До края на двубоя и двата отбора нямаха сериозни положения, а гостите пробваха няколко хаотични центрирания, които бяха отразени от защитата на ботевистите.

Така Ботев записа втора победа от началото на сезона, след като в миналия кръг “канарчетата” се наложиха с 4:0 над Спартак. В следващия кръг “жълто-черните” гостуват на Светкавица в Търговище.

Съставът на Ботев: Мартин Димитров, Никола Марин, Даниел Коков, Петко Ганев, Мартин Атанасов, Валентин Томов (к), Христо Янчев, Атанас Паскалев (82` Борислав Ангелов), Васил Кирков (73`Илиян Кочев), Красимир Здравков (60` Тихомир Маджарски), Наско Милев

Източник и снимка: Тодор Благов/academy.botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker