Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Юнес Хамза ще донесе трофеите на Ботев

Пловдивчани уцелиха десетката с тунизиеца, липсата се нарича Неделев.

Безспорно най-точното определение за новия нападател на нашия отбор Юнес Хамза е, че има изключителен нюх към гола. Показва нелоша игра с глава, борави добре с топката, технически е на ниво, подвижен е, а притежава и отлично чувство за пласиране. Добро впечатление ми направи и другият новопривлечен нападател Феребори Доре. И двамата не са лоши и явно бързо са се адаптирали в отбора.

Юнес Хамза направи отличен дебют. Вкара 2 гола, при това на шампиона Лудогорец, но имаше шансове да отбележи и 4 попадения във вратата на разградчани. Много са малко футболистите, които могат да забият по този начин топката, както го направи тунизиецът при задната ножица. Направи ми впечатление, че е скромно момче, вкара 2 гола и съм сигурен, че няма да се възгордее, а ще продължи да дава всичко от себе си. Намерен е наистина класен нападател, който ще допринесе за успехите на отбора.

Всяка епоха в историята на клуба има своите голмайстори. А те се отличават със своите качества. Затова е трудно да го оприлича на някого от големите нападатели. Наподобява ми на стила на Антим Пехливанов, защото мисля, че Юнес Хамза има неговия нюх към гола. Също като Антим притежава чувство за пласиране. И при тунизиеца, и при Пехливанов им е вродено да търсят гола, жадни са да вкарат в мрежата. Колкото до мен навремето, аз бях повече от типа комбинативни нападатели. Предпочитах да направя последния пас или да сваля топката с глава за някого от съотборниците.

Хамза е най-скъпият входящ трансфер в историята на Ботев Пд, но не може да се правят генерални изводи, че вече е оправдал парите, платени за него. Личи си обаче, че в бъдеще ще го направи, бележейки доста попадения, заради което са дадени средствата за закупуването му. Смятам, че треньорът Станимир Стоилов уцели десетката с привличането на Юнес, а го направи и още няколко пъти. Тунизийският голаджия ще помогне на Ботев Пд да си завоюва участие в Европа, а защо не това да бъде подплатено и със спечелване на Купата на България.

Преди време бях казал, че Ботев Пд ще стане шампион още този сезон, но отборът записа няколко загуби, които и на сън не би допуснал – тези от Любимец и равенството като гост на Пирин ГД. Решаващо за изоставането на Ботев Пд в точково отношение се оказа отсъствието на един футболист – Тодор Неделев. Бъдещето обаче е пред Ботев Пд, а при това развитие на клуба със сигурност няма да закъснеят и трофеите, и запомнящото се представяне по европейските терени.

 Добрин Ненов, “7 дни спорт”

легенда на Ботев Пд

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker