МарицаФутбол

Юбилеен мач измести срещата ФК Марица – Димитровград

Въпреки многото липсващи в състава на Димитроврад в предишната среща, когато тима се яви с едва 14 състезателя, за утрешния двубой се очаква всички 19 картотекирани да са на разположение на треньора Христо Георгиев. Кристиян Митев все още не се е върнал от Англия. Георги Христов също ще отсъства.

Напълно възстановен е Васко Сантов, както и Александър Шабарков. На линия са и опитните Жеко Йорданов и Недялко Хубенов. Този сезон бюджетът на клуба е орязан. Въпреки това нито един футболист не си тръгна от Димитровград и състава от миналия сезон се запази. Капитанът Недялко Хубенов дори се отказа от заплатата си и е обещал да играе само за премията, предвидена за победа. “Синьо-жълтите” привлякоха само едно ново попълнение през лятото – Иван Калинов.

Той е възпитаник на хасковската школа, но за последно игра в Топлика (Минерални бани). До момента тима записа домакинска загуба от “Раковски-2011” и равенство като гост на “Евроколеж”. В първата среща тима не игра на добро ниво и въпреки повечето положения пред вратата на “Раковски-2011” именно гостите спечелиха след две образцови контри, обръщайки резултата до 1:2.

Преди това Филип Сантов бе открил резултата, като това е единственото попадение в шампионата за Димитровград до момента. В срещата с Евроколеж отборът се представи стабилно в отбрана и завърши 0:0, за което вина имат и домакините, които изпуснаха дузпа. Гостите пък имаха шанс на 3-4 пъти да вкарат, но не съумяха. С два пропуска се “отличи” Недялко Хубенов.

В предсезонната подготовка отбора на Димитровград записа недобри резултати, като в последната си контрола тима дори записа загуба с 0:3 от новака в местната “А” ОФГ – АФК Хасково. Срещата Димитровград – Марица бе пренасрочена за утре (неделя) от 18 часа, тъй като днес на стадион “Миньор” ще се изиграе юбилеен мач по случай 30 години от влизането на Димитровград, тогава под името “Химик” (Димитровград), в “А” група.

При престоя си в “А” група “Химик” играе на стадион “Раковски”. Седем от най-известните футболни ветерани на “Берое” ще се включат в юбилейния мач на Димитровград на 27 август. Двубоят ще бележи 30-годишнината от влизането на димитровградчани в “А” професионална футболна група. През същата 1986 година старозогорският тим става шампион на България.

В тима са играли и свързаните с Димитровград футболни легенди Петър Жеков, Стойчо Младенов и др. На 27 август от 18 часа на стадион “Миньор” футболните фенове ще могат да видят емблематичният за “Берое” голмайстор за всички времена Петко Петков.

В игра ще се пуснат още Кънчо Кашеров, Георги Георгиев, Илия Илиев, Венелин Сивриев, Васил Драголов Слави Жеков, Петко Петков-Загера и вратарят Валентин Грудев. Ветераните ще води треньорът Теньо Минчев. За Димитровград на терена ще излязат Дончо Донев, Георги Кацарски, Златко Златанов, Стайко Стайков, Трендафил Данев, Динко Господинов, Дечо Павлов, Иван Илиев, Веселин Георгиев, Георги Кутянов, Живко Александров и др. Участие ще вземат още и представители на настоящия тим на ветераните на синьо-жълтите.

Предвижда се кметът на Димитровград Иво Димов да връчи специални статуетки и грамоти на футболните ветерани, които през 1986 г. изведоха Димитровград в елитната група на страната. Това е причината мачът Димитровград – Марица от първенството на Югоизточната трета лига, е изместен за неделя. Нека пожелаем успех на отбора на “Марица”!

Източник: Фейсбук страница на Марица

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker