Футбол

Ще успеят ли Марица и Спартак Пловдив да надскочат себе си за класиране във Втора лига?

Очаквано от всички, двата тима на Пловдив, които в момента доказват, че градът може да се похвали с футболна традиция, категорично не са единствените, които се стремят да предоставят изненади на своите фенове. Отборите на Марица 1921 и Спартак 1947 също водят интересни сражения и както винаги анализаторите очакват по-сериозно присъствие в аматьорската група, което може да помогне за следващата крачка към Б Група. 

Миналогодишният сезон показва, че фаворит в групата е бил отборът на Созопол, при това с много минимална точкова разлика. Отборът на Загорец изостава само с 2 точки, следван по петите от тима на Марица 1921. 

Битката за първото място е била ожесточена, но тази година В група ще бъде още по-интересна с присъствието на Спартак 1947. Отборът миналата година представи сериозни претенции за присъствието си във В група, след като гладиаторите успяха да вземат първото място и с това заслужено да получат шансове за по-добро представяне. Имайки предвид спортната история на клуба, както и наличието на няколко трофея е редно да видим завръщането им, както и присъствието им по-високо в родния футбол. 

Изненадващ е фактът, че тези отбори наистина знаят как да привлекат вниманието на феновете, особено след като ставаме свидетели на интересни обрати и голови дербита. Интересен факт е, че букмейкърите също не пропускат да завършат интригата и дават интересни коефициенти за почитателите на В група, професионалните анализатори от Silentbet вече предлагат интересни анализи и прогнози за запалянковците, като в този сайт можем да открием най-добрите предложения, както и много точна прогноза за следващите футболни срещи. Макар и не винаги футболните срещи да се излъчват пряко, феновете на отборите не се предават и винаги следват любимия тим. 

За началото на сезона можем да забележим, че Марица 1921 отново предлагат добри резултати и за момента се намират на 4-то място, при това с минимална разлика и само една загуба, докато гладиаторите от Спартак 1947 не могат да се похвалят със същия успех и в момента изостават в надпреварата, заемайки 9-тата позиция.

 Какво трябва да запомним, Марица 1921 вече има достатъчно опит и познава своите опоненти, след като миналата година успя да достигне до второ място, можем спокойно да завишим очакванията и да очакваме по-сериозни резултати тази година. През изминалият сезон бяха необходими точно 5 точки, за да бъде направена сериозна разлика. 

Що се отнася до наследниците на Спартак, те имат нужда от още малко време за опознаване на противника, влизане в ритам и рестартирането на футболните страсти. Някогашният шампион трябва да разбере, че се намира на правилното място и може да достави необходимите резултати за нещо много по-сериозно от влизането в Б група.

 Нека не забравяме, че футболът при аматьорите винаги носи своя заряд и играчите там изпълняват и други задължения, освен по-сериозните тренировки. Както се досещаме, гладиаторите могат спокойно да се окажат приятната изненада на сезона, докато Марица 1921 има много по-тежка задача, която не е обвързана само с присъствието и печеленето на симпатии, пиратите вече са задължени да предоставят резултати и допускането на поражения не бива да се толерира. В началото на сезона все още можем да правим сериозни бъдещи прогнози, но по-всичко личи, че летвата е поставена високо.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker