Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивТопФутбол

Ще има ли още две битки за Пловдив през този сезон и къде ще се играят те?

Изигра ли се последното пловдивско дерби за сезон 2022/23? Със сигурност феновете на Ботев ще отговорят с „не“ на този въпрос с надеждата, че градският съперник ще продължи да слиза надолу в класирането и ще попадне в плейофите в групата за 7-10 място. Това ще означава нови две битки за Пловдив тази пролет, като е много вероятно едната вече дори да е на „Колежа“.

В момента Локомотив е пети с 40 точки, а непосредствено зад него е Черно море с 39, а седмият Славия е с 38. Интересното е, че до края на редовния дял смърфовете гостуват и на двата тима. Програмата им всъщност е доста тежка и включва още визита на ЦСКА 1948 и накрая домакинство на Левски. Така че нищо чудно верният отговор наистина да е „не“. За целта обаче и канарчетата трябва да се потрудят да останат в потока 7-10 място. В момента те са точно десети с 27 точки. Зад тях са Ботев Вр и Септември Сф съответно с 23 и 22 пункта.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

За още едно пролетно дерби, но в първата шестица пък е немислимо да говорим с оглед сериозното изоставане на жълто-черните от шестата позиция – цели 12 точки и все по-малкото кръгове до края на редовния дял – 6. Впрочем програмата на Ботев Пд също не е никак лека и задачата с оставането в средната група за плейофите не бива да се смята все още за решена.

Ако обаче отговорът на въпроса, изигра ли се последното пловдивско дерби за сезон 2022/23, е „да“, то то ще се запомни като доста постно и с бързо разменени два гола, довели до логично равенство.

tribunasofia

Трябва да се върнем цели 9 години назад, за да намерим последния случай, в който канарчетата и смърфовете бяха в една плейофна група – тогава първа седмица (сезон 2013/14). Дори и в онзи случай обаче Ботев и Локо не изиграха пълни 4 мача. Последният, на 19 април 2014-а на „Лаута“, бе прекратен в 41-ата минута при 0:0 заради множество силни бомбички, хвърляни на терена от публиката на домакините в опасна близост до футболистите. Впоследствие СТК към БФС присъди служебно 3:0 за жълто-черните. Иначе във въпросния сезон Ботев взе двете си домакинства – 2:0 и 2:1, а първата среща на „Лаута“ завърши 0:0.
Трябва да се отбележи, че има доста сериозни неизвестни, ако все пак се стигне до още 2 двубоя между пловдивските грандове. Разбира се става въпрос за това къде ще бъдат изиграни те, предвид факта, че и на “Лаута” и на “Колежа” се извършват ремонтни дейности.

И докато строителя на стадион “Христо Ботев” обеща, че мачът с Левски през следващия месец ще се играе на “Колежа”, което автоматично би означавало, че и дербито на Пловдив ще се играе там, то на Лаута ще е много по-трудно. Очакванията са Локомотив да изиграе дербито с Левски в Пазарджик, тъй като БФС няма да позволи то да е в Пловдив.

bet365
Ако се стигне до още един домакински сблъсък с “жълто-черните” нещата става доста трудни и е напълно възможно да има няколко варианта за изиграване на дербито.

Остава ни да чакаме и да се надяваме да видим още издания на битката за Пловдив, които ще са по-добри откъм качество от последното, което спокойно можем да кажем, че разочарова, пише „Тема спорт“.

ПРОГРАМАТА НА ЛОКО ПД ДО КРАЯ НА РЕДОВНИЯ ДЯЛ

25 КРЪГ СЕПТЕМВРИ СФ (д)

26 КРЪГ ЧЕРНО МОРЕ (г)

27 КРЪГ ЦСКА 1948 (г)

28 КРЪГ СПАРТАК ВН (д)

29 КРЪГ СЛАВИЯ (г)

30 КРЪГ ЛЕВСКИ (д)

ПРОГРАМАТА НА БОТЕВ ПД ДО КРАЯ НА РЕДОВНИЯ ДЯЛ

25 КРЪГ ЦСКА 1948 (г)

26 КРЪГ СПАРТАК ВН (д)

27 КРЪГ СЛАВИЯ (г)

28 КРЪГ ЛЕВСКИ (д)

29 КРЪГ ПИРИН БЛ (г)

30 КРЪГ ЛУДОГОРЕЦ (д)

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker