Ботев ПловдивТопФутбол

Член на Сдружението: Завръщането на “Колежа” беше невероятно! Мечтата ми е да видя Ботев шампион

Галин Радков е един от активните членове на Сдружение ПФК Ботев. Роден е в Пловдив и е привърженик на жълто-черните от малък. Ето какво сподели той за любимите си мачове, футболните си мечти и за мотивацията си да участва във всички инициативи за доброто на любимия клуб.

bet365
Здравей, Галине! Би ли се представил накратко за читателите на бюлетин “Канарче“?

Казвам се Галин Радков, роден съм в Пловдив през 1988 г. Завършил съм ОУ “Княз Александър“ I , което през 1912 г. се е казвало “Първа мъжка гимназия“ и френския колеж “Свети Августин“, където се заражда футболен клуб “Ботев“. Средното и Висше образование също съм завършил в Пловдив. Работя в областта на икономиката и земеделието.

Какви са интересите и хобитата ти извън футбола?

Принципно имам много хобита извън футбола, но не ми остава време за тях. В свободното си време ходя на лов, аз съм трето поколение ловец. Също така бях активен спортист в АСКК Тракия. Към момента продължавам да тренирам в Бултрас Файт Клуб с треньори Цветан Петров, Христо Колев и Красимир Марински.

От кога датира любовта ти към “Ботев“ Пловдив и как се запали?

Както споменах, тренирах в Армейски Карате Клуб Тракия от крехката шестгодишна възраст. Тогава, след една тренировка, за първи път стъпих на мач на “Ботев“ с баща ми, а след това със съучениците ми продължихме да ходим редовно на мачове. Годините и положението на отбора бяха изключително тежки и изпълнени с трудности. В този период изпаднахме в “Б“ група и имаше постоянни протести за премахването на ДХ.

Член си и на Сдружение ПФК Ботев. Защо се присъедини към Сдружението и как оценяваш дейността му?

Член съм на Сдружение ПФК Ботев от три години, като заслугата за това беше на моя приятел Теодор Бочев. Както и в отбора, така и в Сдружението, периодът беше изпълнен с трудности и сътресения! Имаше смяна на собственици, изкупуване на дългове към КТБ, довършване на Стадион “Христо Ботев“ и какво ли още не!

profittips-the best football tips

Оценявам дейността му като изключително важна и бих апелирал всеки, който иска да бъде активен и да помогне в прогреса и доброто развитие на клуба, да участва в Сдружение ПФК Ботев! Изключително много съм очарован от многобройните членове – специалисти в различни области и от техния принос за каузата на “Ботев“. Не на последно място искам да изкажа своята искрена похвала за тогавашния председател Радо Кошински, за трудностите, през които е преминал, и за отношението му към всеки един фен и член.

Кои са най-вълнуващите мачове на “жълто-черните“, на които си присъствал?

Със сигурност са мачовете в Лига Европа по времето на Цветан Василев. Естествено спечелената купа през 2017 г. на Националния стадион и полуфинала с ЦСКА на “Българска Армия“ с девет човека!

Имаш ли някоя интересна случка свързана с “Ботев“?

Много са, но една случка преди откриването на стадиона ми е най-любима. По време на монтирането на седалките и след това имаше много хора, които идваха да видят как върви и колко хубаво става. На входа на стадион “Христо Ботев“ се засякох с баща и син, който тренираше в същия клуб, както аз като малък и по същия начин баща му го беше завел на стадиона!

А кои са любимите ти футболисти през годините?

Костадин Видолов, Иван Цветков и Тодор Неделев!

Какво изпита при завръщането на стадион “Христо Ботев“? Как усети атмосферата и какви според теб трябва да са следващите цели за клуба?

Чувството да се завърнеш отново у дома и то след близо десет години борба и мъка е невероятно! Да видиш забравените отново тълпи от хора, идващи пеша през целия град и център – това беше истинска носталгия от стари времена. Стадионът, базата в Коматево и феновете задължават клуба да бъде водещ и да има своя облик.

Каква е голямата ти мечта за “Ботев“?

Шампион на България! Само такъв не съм го виждал.

Интервюто е на Бюлетин “Канарче”

Плодов слот от ново поколение – Bulky Fruits 🍒 и Inbet приветстват играчите с много награди и бонуси

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker