ВолейболЛокомотив - в

Черно море не остави шансове на Локомотив

Мъжкият отбор на Черно море БАСК (Варна) победи като домакин Локомотив 1929 (Пловдив) с 3:0 (25:17, 25:22, 25:23) в отложен мач от тринадесетия кръг на втората ни група – Висшата лига.

С този успех варненци, водени от треньора Юли Тупанков записаха девета победа до сега в шампионата. Така с осем загуби и актив от 27 точки Баските се изкачиха на пета позиция във временното класиране на първенството, като се доближиха на три точки от четвъртият – Ботев (Луковит). Отборът на Локомотив пък записа шеста загуба, като с 11 победи и 32 точки заема трето място в таблицата.

Въпреки тригеймовата победа успехът не дойде лесно за домакините, като те надделяха над съперника в решителните моменти на мача. Единствено в първия гейм варненци започнаха ударно, като диктуваха изцяло играта и поведоха с 16:9.  С тази голяма разлика те затвориха безпрепятствено гейма в своя полза.

В следващите две части обаче пловдивчани оказаха солиден отпор на домакините, като бяха равностоен съперник. Във втората част гостите направиха голям обрат, като изоставаха с 2:8, но изравниха при 16:16. Във важния момент обаче, след двадесета точка те не успяха да направят прелом, като варненци устояха на атаките им, затвориха и тази част и поведоха с 2:0.

В третата част играта тръгна равностойно още от начало. Пловдивчани дори поведоха с 18:16, но за кратко. Последва ира точка за точка, като при равенството 23:23 домакините отново паказаха по-голям характер и затвориха гейма, а с това и мача с чиста победа.

bgvolleyball.com
reklamaposleden
Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker