Локомотив ПловдивТопФутбол

Христо Бонев: Имаме аргументите да спечелим на “Армията”, реваншът срещу Левски ще е тежък

Легендата на българския футбол и Локомотив (Пловдив) Христо Бонев сподели, че не е очаквал “смърфовете” да спечелят толкова лесно срещу Левски за Купата на България. Ето какво каза Зума пред “Мередиан Мач”.

– Г-н Бонев, как ви се отрази кризата с пандемията от коронавирус и изолацията в последните три месеца?

– Имаше стресови моменти в първите дни на това извънредно положение. Все пак ние вече сме на такава възраст, че попадаме в рисковата група и спазвахме стриктно всички инструкции. Никъде не излизахме. Слушахме внимателно какво се препоръчва и изпълнявахме. В интерес на истината дисциплината трябва да продължи, за да отмине това време.

– Не се виждахте с внуците…

– …Не, не, изобщо нямаше такива работи. При нас шеф на Щаба е жена ми (смее се). Положението си остава същото и в момента. Слушам стриктно. Внуците и синовете идваха да ги видим под терасата. Нямаше начин. Наистина и те искаха да ни пазят. Това са сериозни неща и всички трябва да се грижим за здравето си. Поздравявам нашите фенове за инициативите, които организираха. С такива младежи „Локомотив“ винаги може да гледа с оптимизъм и вяра в бъдещето.

– Проблемите със сърцето, които имахте, също са били мотив да ви щадят, нали всичко е наред?

– Благодарение и на професорите, които ме оперираха и на грижите, които полагат за мен, слава на Бога, съм добре. Пазя се от силни емоции, доколкото е възможно, но покрай футбола знаеш, че това не е много лесно. Постоянно се случва да се ядосаш на нещо или на някого.

– Сега ще ходите ли пак на мачове?

– Ходя на всички. Само на този с „Левски“ не отидох, защото, честно да си призная, ме беше малко страх. Точно заради вълненията. Гледах ги срещу „Лудогорец“ и ми се сториха доста по-добри от това, което показаха на „Лаута“. В същото време срещу „Етър“ ние се поизмъчихме. Чакахме до 75-ата минута, за да вкараме гол, а после дойде и автоголът. За това останах да гледам мача с „Левски“ по телевизията, а в него спечелихме много по-лесно, отколкото и най-големите оптимисти са очаквали. Направо ги убихме.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

– Къде според вас е най-голямата сила на настоящия отбор?

– За мен в средната линия. Според мен Акрапович успява да ги адаптира към схемата, която използва и да извлече максимума от играчите, с които разполага. Буквално изцежда и Умарбаев, и Витанов. Карагарен и Томашевич помагат… Митко Илиев играе страхотно и много му се радвам. Дано да продължи така, защото е много важен за нас. Направо е във формата на живота си и в момента сред българите в първенството не виждам по-решаваща за своя отбор фигура. Страхотен е. Даже този малкият Салинас започва да загатва, че има добри качества. Много се радвах на хубавата комбинация при втория гол срещу „Левски“. Красота! В защита също стоим стабилно и имаме изпълнители, които могат да развият кариерите си. Този Масоеро израства пред очите ни.

– Звучи добре, но веднага идва нов тежък мач. Какво очаквате да се случи на „Армията“?

– Там винаги се играе трудно. Надявам се да е дошъл моментът да запишем победа на този стадион. Отборът ни има своите аргументи и мисля, че през този сезон се надиграваме успешно с най-добрите, където и да играем. Спомняш си есенният мач в Разград, нали? Имаме самочувствие, при това с покритие и трябва да продължаваме в същия дух. ЦСКА е сериозен отбор и ще стане дерби.

– Как ви се сториха в полуфинала с Ботев?

– Не беше слаб мач. Този Соу не можа да вкара, но направи интересни неща и наистина трябва да внимаваме за него. Движи се добре, атлетичен е… Има зад себе си хора, които могат да го използват и да създават положения. Дано не се отпуши точно срещу нас! Ние обаче в момента също има с какво да ги застрашим. Ако спазваме тактическа дисциплина, както го правихме срещу Левски, ще успеем да ги неутрализираме.

tribunasofia

– Лично за вас, има ли приоритет – първенството или Купата?

– Искам максимумът навсякъде. Бързо трябва да забравим победата над „Левски“, защото мач с мач не си прилича. Трябва да сме спокойни и да не се отпускаме. Реваншът с „Левски“ ще е много тежък. Говорим за ниво, на което няма място за отпускане и съперници, които ако подцениш, могат да те смажат. При нас е хубаво, че се вижда един сплотен колектив и настроение.

– А като цяло как ви се вижда българският футбол?

– Какво да ти кажа! Гледах „Арда“ – „Лудогорец“ и се питах накъде вървим. Да отдадем игровия спад на стреса от вируса. Постоянно се правят тестове, следи се за дистанция, взимат се какви ли не мерки. Трудно е и да се мотивира отбор, който пет мача преди края води с 10 точки и надиграва съперниците си с 50-60 процента от възможностите си. Дано ние в „Локо“ продължим да надграждаме, а и другите, за да се засили конкуренцията и да има повече оспорвани мачове.

https://www.tribunaplovdiv.bg/bwin-оферта-до-100-лв-без-никакъв-риск/?fbclid=IwAR12xiy-GaOscFu5XSQIJPo7hnU0-drs9T34bVrE4-QBkrsXQ6DHblF87e0

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

https://www.tribunaplovdiv.bg/депозирай-бързо-и-лесно-в-bet365-вече-и-без-к/

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker