Ботев ПловдивФутбол

Херо: Левски ме потърсиха последни, май ще избера Ботев

Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров – Херо заяви, че за момента Ботев е фаворит пред Левски и той най-вероятно ще поеме към Пловдив. На 15 май след финала за купата Херо ще обяви решението си къде ще продължи да работи от новия сезон.

Вижте цялото интервю с Херо в “24 часа”:

– Г-н Димитров, ясно ли е къде ще продължите кариерата си?

– Нашият собственик Митко Събев ме помоли да не поемам ангажименти до 15 май. Предстои ни разговор, от който ще разбера какво се случва занапред с “Черноморец”. Кога ще го проведем, засега не знам. Защото мен ме боли! Искам да помогна на клуба, за който 3 години изстисках всичко от себе си. Дори ще ви кажа, че продължавам да търся пари за клуба, за да го има и в бъдеще. И със собственика на “Ботев”Цветан Василев говорих на тази тема.

– Каква е равносметката ви от престоя в “Черноморец”?

– 9 млн. лева съм вкарал в касата на “Черноморец” през последните 3 години. С тях сме се издържали, дори сме погасили 4 милиона задължения от периода на Красимир Балъков. През миналия сезон бяхме на косъм от медалите.

– Херо в “Ботев”, Херо в “Левски”, от вашите уста къде?

– Ще ви кажа, че от “Левски” ме потърсиха последни. Най-напред имах конкретно предложение от бившия ми отбор в Саудитска Арабия – “Ал Кадисия”. После дойдоха оферти от Казахстан и Кипър. Не крия, че и с “Ботев” съм водил разговори. Става дума за цялата спортно-техническа власт. Ще видим, но като че ли натам отиват нещата! Остават няколко дни до окончателното ми решение. Но родният Бургас винаги си остава приоритет за мен. Жалко, че слизаме от голямата сцена!

– Защо се случи така с “Черноморец” през последния сезон?

– Не е тайна, че в последните месеци е мъка. Няма заплати, няма премии. Трудно склонявам играчите да се събличат за тренировки. Само аз си знам как ги мотивирам. Някои са контузени, други се правят. Всички питат за парите и аз не знам какво да им отговоря. Ето за мача с “Локо” (Сф) не знам дали ще събера 8-9 футболисти. Като прибавим и “феърплея” в родния футбол, пъзелът се нарежда.

– Редовно говорите за уредени мачове, но няма конкретика! Хайде изплюйте камъчето!

– Нима трябва да става чрез медиите? Питам се защо полицията още не ме е потърсила да кажа едно към едно за уредените мачове, а алармирам след всеки кръг? Дали и прокуратурата не трябваше да се самосезира? Нищо, ама нищо не се случва в тази посока, а мога да кажа много неща.

“24 часа”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker