Други спортове

Фондация „Спорт в България“ дава 10 000 лв. премия на Нургюл Салимова

Фондация „Спорт в България“ дава премия на талантливата шахматистка Нургюл Салимова, която игра блестящо на финала по време на Световната купа в Баку. Паричната награда в размер на 10 000 лв. се превежда по лична инициатива на предприемачите и меценати Мило Борисов и Роси МакКий, които са учредители на фондацията.

„По този начин засвидетелстваме уважението си към достойното представяне на младата българска надежда в шахмата, както и към нейния треньор. Таланти като Нургюл дават възможност на подрастващите да намерят своя пример за подражание и ги мотивират да се занимават със спорт във всички негови проявления“, заяви Мило Борисов.

Фондация „Спорт в България“ е създадена в обществена полза и набраните от нея средства са предназначени за подпомагане на спортни клубове, индивидуални професионални спортисти, както и на аматьорския спорт.

„Сред нашите основни цели е да помагаме на талантливите спортисти да развият своя потенциал. Фондацията ще продължи да подкрепя Нургюл по пътя й към нови спортни върхове, защото грижата за младите български спортисти е основата, върху която се изграждат успехите“, допълни Роси МакКий. Заедно с паричната премия, Нургюл и нейният треньор Живко Жеков получават и специални плакети от Фондацията.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker