„А“ ОФГФутбол

ФК Асеновец е пред закриване

Най-популярният отбор в Югоизточната В група е пред закриване, пише в.”Стандарт”.

Представителният тим на Асеновец почти сигурно няма да стартира в пролетния полусезон. Основната причина за това е намерението на Общинския съвет в Асеновград да ореже драстично бюджета на клуба.

Това на практика ще ликвидира първия отбор на града и ще останат само няколко юношески формации. Школата обаче ще загуби смисъл да съществува, ако няма представителен отбор. И до момента най-големите таланти на клуба още в детска възраст потегляха към академиите на Локомотив и Ботев.

Тези, които оставаха, го правеха, защото знаеха, че има перспеткива един ден да играят за първия отбор и да радват многобройните, верни фенове. Мъжкият тим на Асеновец до голяма степен задържаше и миграцията към Пловдив на местните таланти. Сега процесът става необратим, заради странното проекто-решение на Общинския съвет да ореже и без това мизерния бюджет за футбол.

Интересното е, че никой от асеновграските управници не излиза с името си да защити идиотското предложение, с което на практика ще се ликвидира един от най-колоритните отбори в третия ешелон. Всичко става типично по български. Тайничко и с мишкуване.

През зимната пауза няколко основни футболисти напуснаха Асеновец, но въпреки това играещият старши треньор Борислав Караматев успя да намери момчета, с които да започне подготовка. Голяма част от тях обаче са на път да се разбягат, тъй като на стадион Шипка няма да има дори и мизерните условия, при които се води учебно-тренировъчен процес.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker