Ботев ПловдивФутбол

Филип ван Арнем пред TribunaPlovdiv.bg: Петрович иска да играем по холандски, ще се радвам да стигна нивото на Френки де Йонг

От новия сезон в халфовата линия на Ботев Пд ще блести холандското “лале” Филип ван Арнем. Полузащитникът е юноша на Вилем ll и Валвайк, но преди да дойде в Пловдив бе играл в словашкия Тречин.

Визията, маниерът на игра и позицията на терена, както и холандското потекло на Ван Арнем го свързват тясно с неговия световноизвестен сънародник Френки Де Йонг. Халфът на Ботев Пд все още има дълъг път, докато стигне новия играч на Барселона, но уменията му в средата на терена имат сериозен потенциал за развитие.

Ето какво сподели той пред нашата медия, след като вече изигра пет контроли с тима на Ботев Пд и вече нетърпеливо чака новия сезон в Първа лига”

Новият отбор и колективът: “След като дойдох тук, видях, че базата и отборът са на много високо ниво. Момчетата се държат добре с мен и опитват да ме интегрират в състава. Те ме накараха да се почувствам у дома буквално на втория ден. В Ботев Пд има добър колектив. С всеки ден ставаме все по-обединена група. Мисля, че сме готови като отбор за началото на сезона”.

Кариера: “До момента съм играл във втора холандска дивизия – с тима на Валвайк, там играх в 75 двубоя. След това заминах за Словакия, за да играя за местния Тренчин – там играх година и половина. Беше добър период за мен. В някои мачове бях и капитан на отбора. Но след това реших да приема предизвикателството, което ми отправи Ботев Пд. Сега съм тук”.


“Аз съм кадър на холандската школа. Там всичко се основава на градивния футбол чрез много подавания, постепенно изнасяне на топката. Това е цялостната философия в нашия футбол, може би донякъде заложена от Йохан Кройф”.

Позиция: “Мога да играя и в атака, но предпочитам да съм в средата на терена. Като дефанзивен халф, да градя играта”.

Желко Петрович: “Той е работил в Холандия и има холандски маниер на ръководене на отбора си. Опитва да играем по холандски. Това за мен е добре. Като човек е много благ с играчите, има добра връзка с нас”.

Прилика с Френки де Йонг: “Може би, надявам се (смее се). Ако мога да стигна нивото на Френки де Йонг, бих се радвал много. Но ще отнеме много време за това. Надявам се да го доближа поне”.

Новият сезон: “Ще търсим всяка възможна точка в мачовете. Все още не мога да кажа каква позиция ще атакуваме, но ще се борим да сме в плейофите. Ще търсим надграждане от миналия сезон, когато тимът е останал шести в таблицата”.


Българският футбол: “Тук се набляга малко повече на физиката. Чух, че повечето отбори се затварят в собствената си половина и чакат на контраатака. Труден футбол, но мисля, че имаме шансове да постигнем целите си”.

Цели: “Като отбор – да печелим възможно най-много точки, да печелим мачове, с които да радваме феновете. Лично аз искам да надграждам играта си и да играя във всеки мач”.

Тейлон Кореа пред TribunaPlovdiv.bg: Уча се от Роналдо и Обамеянг, искам да вкарам повече от 24 гола този сезон

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker