Ботев ПловдивТопФутбол

Филипов: Трябват още 17 млн. лева за довършването на “Колежа”! Без банкова гаранция няма как да работя

Собственикът на фирма ПИМК, която строи стадион “Христо Ботев” – Илиян Филипов, заяви че съоръжението ще бъде въведено в експлоатация за двубоя с Левски през месец април, предаде репортер на TribunaPlovdiv.bg.

Той обаче сподели, че има едно притеснение и то е свързано с оставащите 17 млн. лева, които са нужни за цялостното изграждане на стадиона. Филипов потвърди, че без да получи банкова гаранция няма как да изпълни тези неща.
“Тази вечер приключваме всички СМР-та, които влизат в етап 1 на строителството. Има дреболии, които ще бъдат изчистени следващите един-два дена, но те по никакъв начин не засягат етап 1. Вече започнахме да покриваме и трибуна “Изток”, което е от етап 2. Всички фенове могат да бъдат спокойни, че за мача с Левски стадионът ще бъде лицензиран и въведен в експлоатация. Очаква се комисията, която ще дойде да огледа съоръжението да пристигне между 12 и 18 април.
profittips-the best football tips
Всички могат да бъдат спокойни, защото мачът с Левски ще бъде тук и се надявам всички да останат доволни.

Имам обаче едно притеснение, което искам да споделя. Става въпрос за средствата, които трябва аз да платя , за да може тази година стадионът да бъде завършен. Това обаче означава, че аз трябва да финансирам всичко. За да се случи това на мен ми е нужна банкова гаранция, тъй като всички бяха свидетели какво се случи с пробива под Водната палата.

За да имам аз някаква сигурност, още тогава казах на Общината, че ще искам банкова гаранция. Това, което обаче ме притеснява е, че в предложението, което ще бъде към Общински съвет на 6 април, никъде не видях да фигурира думата банкова гаранция. Искам да кажа на цялата общност, че без да имам банкова гаранция, аз няма как да вложа тези средства, защото рискът е огромен.
Тук става въпрос за 17 млн. лева за завършване на стадиона – пълна метална конструкция с пълна фасада, допълнително електричество, допълнително озвучаване и т.н. Нещата са доста”, заяви още Илиян Филипов.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker