В чужбинаПловдивчаниТенис

Феноменална Пиронкова на исторически първи финал

Първата ракета на България Цветана Пиронкова достигна до исторически първи финал в турнир от WTA. Пиронкова до момента беше стигала до 1/2 финали, като най-голямото и постижение до момента беше полуфинал на турнира от Големия шлем Уимбълдън.

Пиронкова смаза поредна състезателка от топ 10 в бившата номер 2 в света и шампионка от Уимбълдън и настояща номер 6 Петра Квитова от Чехия с 6:4, 6:3. Преди това Цвети се справи със Сара Ерани, която е в момента 7-ма в света.

С победата си Пиронкова спечели 64 000 долара от наградния фонд и 305 точки за ранглистата, ако победи във финала тя ще прибере 120 000 долара и ще спечели 470 за ранглистата.

По-любопитно е, че Пиронкова започна от квалификациите, в които трябваше да играе три кръга и до момента тя записа 7 поредни победи в турнира. Пловдивчанката е първата тенисистка в историята на турнира в Сидни, която от квалификациите достига до финала.

На финала тя ще срещне трета поредна състезателка от топ 10, германката Анджелик Кербер, която е номер 9 в света. Кербер се справи с Мадисън Кийс от САЩ с 6:4, 6:2.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker