бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивИз градаФутбол

Фенове с дарителска акция за пловдивски студент (видео)

Румен Гацов е на 30 години, инвалид по рождение, без родители и, както в повечето случаи се получава, живее главно между четирите стени. Приятелите му сигурно се броят на пръстите на едната ви ръка. Живее в общинско жилище в една стая в 43-ти блок в квартал “Тракия” в Пловдив. Завършил е икономика, а в момента следва магистратура. На шкафчето му над леглото стоят ксерокопираните лекции от университета, а пред тях старателно е поставена студентската му книжка.

Историята, която искаме да ви разкажем, е леко необичайна. Става въпрос за 10 момчета от youth групата на Ботев Пловдив. Фракцията, която е сред най-активните на своя стадион край “Бирената”, научава за съдбата на студента от бащата на едно от момчетата. За една седмица ученицитe събират средства с помощта на Centrum crew за закупуването на инвалидна количка за придвижване, дрехи и малко храна. Жест, който определено тласва обществото ни  към по-добро.

На първия етаж на блока входната врата е отворена. Румен е оставил леко открехната и тази на дома му, за да може гостите да влязат като “у дома си”. Още като вижда подаръка разказва, че излиза трудно от вкъщи. Трудно пазарува, а с чистенето и домакинската работа му помага само една жена. Затова и този подарък ще е страшно нужен.

Момчето се отпуска бързо пред групата и за краткото време разказва за майка си, която е срещнал след дълго издирване, но тя не иска да се вижда с него и го смята за мъртъв.  Тийнеджърите се държат с него като с първи приятели, разговарят си за неговоите интерси, за Linux и програмиране, за футбол. Подаряват му една фланелка и шал, които преди малко са купили от клубната база и го подтикват да се разходи до стадион “Христо Ботев”, когато има футболен мач.

Тези момчета не искат да се знаят кои са, нито да се хвалят, просто с постъпката си се стараят да направят неделния ден на един младеж неравностойно положение малко по-различен.

Сигурни сме, че и вие може да направите същото?

Източник, снимка и видео: mediacafe.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker