БотевИз градаФутбол

Фенове с дарителска акция за пловдивски студент (видео)

Румен Гацов е на 30 години, инвалид по рождение, без родители и, както в повечето случаи се получава, живее главно между четирите стени. Приятелите му сигурно се броят на пръстите на едната ви ръка. Живее в общинско жилище в една стая в 43-ти блок в квартал „Тракия“ в Пловдив. Завършил е икономика, а в момента следва магистратура. На шкафчето му над леглото стоят ксерокопираните лекции от университета, а пред тях старателно е поставена студентската му книжка.

Историята, която искаме да ви разкажем, е леко необичайна. Става въпрос за 10 момчета от youth групата на Ботев Пловдив. Фракцията, която е сред най-активните на своя стадион край „Бирената“, научава за съдбата на студента от бащата на едно от момчетата. За една седмица ученицитe събират средства с помощта на Centrum crew за закупуването на инвалидна количка за придвижване, дрехи и малко храна. Жест, който определено тласва обществото ни  към по-добро.

На първия етаж на блока входната врата е отворена. Румен е оставил леко открехната и тази на дома му, за да може гостите да влязат като „у дома си“. Още като вижда подаръка разказва, че излиза трудно от вкъщи. Трудно пазарува, а с чистенето и домакинската работа му помага само една жена. Затова и този подарък ще е страшно нужен.

Момчето се отпуска бързо пред групата и за краткото време разказва за майка си, която е срещнал след дълго издирване, но тя не иска да се вижда с него и го смята за мъртъв.  Тийнеджърите се държат с него като с първи приятели, разговарят си за неговоите интерси, за Linux и програмиране, за футбол. Подаряват му една фланелка и шал, които преди малко са купили от клубната база и го подтикват да се разходи до стадион „Христо Ботев“, когато има футболен мач.

Тези момчета не искат да се знаят кои са, нито да се хвалят, просто с постъпката си се стараят да направят неделния ден на един младеж неравностойно положение малко по-различен.

Сигурни сме, че и вие може да направите същото?

Източник, снимка и видео: mediacafe.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/fans_bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/gazar.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bira.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shampion.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/happy0005.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/4erven.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ole ole.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biri4ka.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smqh2.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cigari.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/facepalm.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blue-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/red-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/white-black.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/yellow-black.gif 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg