ЛокомотивТопФутбол

Феновете на Локо: Системна практика е да се използват бомби срещу гостуващата публика в Коматево

Фенклубът на Локомотив излезе с много остра позиция, която бе насочена към БФС и МВР. От нея става ясно, че във въпросните институции промяна никога няма да настъпи.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

БФС и МВР – институции, в които промяната никога няма да настъпи!

Години наред сме свидетели как българският футбол цикли на едно място и дълбае в дъното. Години наред сме свидетели на безхаберието на Българския „футболен“ съюз, в който футболното присъства само в името. Провеждане на мачове в странни часове в работни дни, тенденциозно съдийство, поръчкови съдии, демонстративно различен аршин при съдийски решения и налагане на наказания.
Конкретният повод за нашето недоволство е последната среща на Локомотив Пловдив, проведена на съоръжението в Коматево. За пореден път зрителите по телевизията се убедиха, че трибуната за гости представлява нищо по-различно от висок тротоар, а трибуната на домакините се използва като площадка за изстрелване на ракети по гостуващата публика, внесени поради очевадната липса на контрол от служителите, гордо носещи званието „органи на реда“.
Очевидна липса на контрол, защото това не е първи или втори такъв случай, а е системна практика – да се използват пиротехнически средства и бомби срещу гостуващата публика!!! Нещо, което не може да се види на нито един друг стадион в България!
Контролът! Такъв категорично отсъства на тренировъчната база в Коматево! За кой ли път сме очевидци как под благосклонния поглед на „органите на реда“ се изстрелват ракети, една от които гръмна на сантиметри от лицето дете на 10 години! За кой ли път сме очевидци как небрежността на „органите на реда“, а може би неспособността, могат да доведат до причиняване на телесна повреда!
За кой ли път сме очевидци как „органите на реда“ действат неадекватно, след като отлично знаят как се държат обитателите на клетката зад вратата (а дали тези действия не са съгласувани???). Защо трябваше да бъдат изстреляни три ракети, за да се насочат служителите на полицията, но сякаш с нежелание, към трибуната на домакините? Кой носи отговорност за това, че публиката на домакините внася пиротехнически средства (дотук добре, смятаме, че разумното им ползване внася колорит в една футболна среща), но с цел да бъдат употребени срещу привържениците на противника? За пореден път!
Какво трябва да стане, за да се размърдат ръководителите в МВР и да потърсят виновните сред себе си за поредния пропуск или липсата на адекватни действия след това? Нали всичко се заснема по време на мач? Къде са записите? Къде са нарушителите? Дават ли си сметка „органите на реда“ за последиците, ако имаше пострадал сред публиката на Локомотив Пловдив?
Къде е отговорността и вината на правоохранителните органи? Или за пореден път ще чуем дежурния отговор, че „МВР няма данни за пропуски или нарушения сред своите служители“. От кого МВР трябва да получи данни за пропуски? От служителите, които са ги допуснали? От техните преки ръководители?
Отношението на служителите на МВР към всички посетители по време на футболна среща, без оглед на възраст, пол и социално положение, е абсолютно тенденциозно и крайно враждебно. Футболните привърженици се третират като животни, а представителите на „органите на реда“ демонстрират удовлетворение от присвоената роля на звероукротители и чувство на безнаказаност.

Недоумение буди ескортът, който служителите на МВР – Пловдив наложиха насилствено на привържениците на Локомотив Пловдив след мача с ЦСКА в София. Нулева комуникация, нулева координация, действия с цел провокиране на безредици и отмятане на дейност (може би се раздават бонуси за брой арестувани лица месечно).

Недопустимо е да се задължават няколкостотин души да пътуват в пакет и да не им бъде дадена възможност за спирка за почивка, тоалетна, вода и т.н. На служителите на МВР им липсва нормално човешко отношение към хора, които извън рамките на футболната среща са данъкоплатци и източник на тяхното възнаграждение. Не е лошо служителите на МВР да си припомнят Eтичния кодекс за поведение на държавните служители в Министерството на вътрешните работи, защото поведението им показва, че са напълно незапознати с него – нито осигуряват ред, когато обстоятелствата го изискват, нито оказват съдействие, когато е необходимо.
Вероятно ще чуем поредните оправдания и прехвърляне на вината на външен виновник. И все пак нуждата от промяна и най-сетне някакво развитие в положителна посока и в БФС, и в МВР, е крещяща. Защото утре нечие бездействие може да доведе до нещастие, което да засегне някой от служителите на двете институции. И тъй като отново няма да има данни за нарушение, кой ще е виновен тогава?

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/fans_bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/gazar.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bira.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shampion.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/happy0005.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/4erven.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ole ole.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biri4ka.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smqh2.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cigari.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/facepalm.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blue-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/red-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/white-black.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/yellow-black.gif 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg