Локомотив ПловдивФутбол

Феновете на Локомотив Пловдив с писмо до Общината

Организираните фенове от Лаута се обърнаха към Общината, в качеството й на собственик на имота да потърси официално мнението на г-н Марешки относно заявените лично от него намерения преди няколко месеца да построи трибуна “Бесика”.

TribunaPlovdiv.bg се добра до текста от декларацията на феновете.

До господин Иван Тотев – Кмет на община Пловдив

Уважаеми господин Тотев, На 7 октомври 2013 г. в зала № 2 на „Дом на техниката“ в Пловдив се проведе среща, инициирана от привържениците на Локомотив Пловдив. Тя бе организирана във връзка с обещанието, което г-н В. Марешки пое пред пловдивската общественост през месец март – да участва с финанси при построяване на Трибуна „Бесика” на стадиона в парк „Лаута”. За целта Община Пловдив заплати работен проект, завършен през месец май от арх. Н. Балджиев, а в последствие бе издадено и влезна в сила разрешително за строеж. От издаването на разрешителното до днес, тоест вече няколко месеца, пловдивската общественост стои в неведение за по-нататъшното развитие на нещата. Именно това наложи организирането на специална среща в „Дом на техниката”.

Привържениците на Локомотив Пловдив, явявайки се най-заинтересовани от построяване на Трибуна „Бесика”, поканиха представители на всички страни, имащи отношение към осъществяването на това дело. На поканата се отзоваха арх. Н. Балджиев, съпровождан от членове на своя екип, зам.-кметът г-н Г. Титюков от страна на Община Пловдив и г-н А. Узунов, представляващ ПФК Локомотив Пловдив 1926. Поканен бе и представител на г-н В. Марешки, който обаче предварително се извини, че е възпрепятстван да присъства заради разстоянието до Пловдив, което в уречения ден и час му се явява неудобно. На срещата бяха изнесени подробности за развитието на ситуацията след изготвяне на работния проект и издаване на разрешително за строеж. Арх. Балджиев запозна присъстващите с част от цифрите, заложени в количествено-стойностната сметка на работния проект, изчислени на база осреднени пазарни цени. Така стана ясно, че сумата, която г-н В. Марешки обеща да преведе по сметка на Общината (960 000 лв. с ДДС), няма да е достатъчна за цялостното завършване на трибуната, така, както е по проект.

Ето защо, екипът, изготвил проекта, предложи (по идея на феновете) няколко варианта – чрез които евентуалното бъдещо строителство може да се раздели на няколко етапа. В първия етап строежът започва благодарение сумата, преведена от г-н В. Марешки. Това финансиране реално може да се окаже достатъчно за изграждане на трибуната и тя да влезе в експлоатация от феновете. Същевременно, запазва се опцията трибуната да бъде цялостно довършена при бъдещо осигуряване на нужните средства. От страна на Общината г-н Г. Титюков поясни, че строителството на трибуната, първоначално анонсирано като дарение от г-н В. Марешки, е било променено, отново по желание на г-н В. Марешки, във формата на финансиране чрез превеждане на средства по сметка на Общината по договор за реклама. Той ще бъде сключен с Общината, а в последствие тези средства ще бъдат гласувани от Общинския съвет и целево насочени за построяването на трибуна „Бесика”. От думите на г-н Г. Титюков се изясни, че всичко необходимо от страна на Общината за сключването на договора е подготвено и единствено се чака положителен отговор от г-н В. Марешки.

От страна на футболния клуб бе споделено, че към момента комуникацията с г-н В. Марешки е силно нарушена и на практика в клуба не знаят какви са намеренията му спрямо трибуната. От наша страна, ние, привържениците на Локомотив Пловдив, също нямаме контакт с г-н В. Марешки. Видно е обаче, че в месеците, последвали издаването на разрешително за строеж, той не предприема действия по посока осъществяване на думата, която даде пред препълнената Концертна зала през месец март. На срещата, организирана на 7 октомври в „Дом на техниката”, не се яви негов представител (независимо от причината) и това още повече засилва притесненията ни, породени от тази неизвестност. Ето защо, ние се обръщаме към Община Пловдив, в качеството й на собственик на терена, върху който трябва да се построи Трибуна „Бесика” – да потърси по официален път позицията на г-н В. Марешки за даденото от него обещание да участва с определена сума при построяване на трибуната. Настояваме отговора, какъвто и да е той, да бъде доведен до знанието на пловдивската общественост.

Пловдив Клуб на привържениците на Локомотив Пловдив 16 октомври 2013 г.
Организация Трибуна Спортклуб
TUS NUP GM

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker