БотевТопФутбол

Феновете на Ботев обявиха протест пред Община Пловдив и заявиха: Търпението ни се изчерпва!

Феновете на Ботев (Пловдив) изразиха недоволството си от липсата на прозрачност при строителството на стадион „Христо Ботев“ и обявиха, че ще има протест пред Общината.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста на Сдружение ПФК Ботев без редакторска намеса:

Община Пловдив отказва да се ангажира писмено с довършването на стадион „Христо Ботев“ с 4 трибуни на 1-ия етап
„Въпреки че в средата на май на среща между Гражданския съвет към Сдружение ПФК Ботев и представители на община Пловдив и на изпълнителя на ремонтните дейности бе дадено обещание за нов подход за довършване на първия етап от строителството, осигуряващ 18 777 седящи места, разположени по четирите сектора на стадиона, сега община Пловдив отказва да се ангажира публично с това свое обещание.

„Относно желанието за подписване на споразумение по горецитираните теми, Ви уведомявам, че към настоящия момент не съм упълномощен да подпиша такъв документ“, пише зам. кметът по строителството на Пловдив Пламен Райчев, визирайки изявеното за втори път изрично желание на Съвета за писмен ангажимент към обещанията. В писмо до кметството от гражданската асоциация поискаха да се създаде „коментирания на срещата документ, удостоверяващ и ангажиращ ги с продължаването и завършването на строителството в тази му цялост (4 сектора и дейност, за получаване на лиценз за Efbet лига).
От общината не пожелаха да се ангажират и с конкретен срок за завършване на този етап и въвеждането му в експлоатация въпреки устните обещания от преди месец това да се случи до следващата пролет.
Въпреки че на Съвета бе обещано скорошно представяне на количествено-стойностните сметки още през пролетта на 2020 г., в писмото си до Съвета от общината заявяват, че те все още не са готови. Все още няма и готово становище за качеството и състоянието на наличните седалки.
Искаме още веднъж да напомним, че изграждането на съоръжението е от особена важност за града ни, а прозрачността при изразходването на обществените средства, както и контролът по качеството на изпълнението, са основно задължение на Община Пловдив и всички участници в инвестиционно-строителния процес.
Тъй като считаме, че е налице пълна липса на прозрачност при изпълнението на строителството на стадион „Христо Ботев“ и на желание за честна комуникация, ще използваме всички законни действия за обществен натиск и търсене на отговорност.
Призоваваме всички ботевисти, пловдивчани и българи, които искат да знаят как се харчи обществения ресурс, да „пием мирно кафе“ пред сградата на Община Пловдив в сряда, 7 юли, от 18 часа. Търпението ни се изчерпва, искаме честни отговори на справедливите ни въпроси и притеснения.

Писмото от Обществения съвет и отговора от община Пловдив може да намерите в сайта на Сдружение „ПФК Ботев Пловдив”

10 лв. Бонус БЕЗ Депозит от efbet

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg