ЛокомотивТопФутбол

Фенклубът на Локо: Дава ли си сметка МВР какво можеше да се случи вчера? Кого защитава полицията?

Фенклубът на Локомотив Пловдив излезе с остра позиция след вчерашните ексцесии по трибуните на стадион “Локомотив” в дербито на Пловдив.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

Вчера, 03 септември 2022 г. в Пловдив се проведе футболната среща между Локомотив и Ботев. На стадиона и по време на прякото предаване по телевизията зрителите станаха свидетели на безчинстването на индивидите в сектора за гости и на бездействието на така наречените органи на реда. При влизането си на стадиона публиката на Локомотив премина през тройна проверка.

Очевидно обаче, такава проверка не е била приложена спрямо гостите, които безпрепятствено замеряха с ракети нашата публика и търсеха провокации под благосклонния поглед на униформените служители и по-конкретно на един от тях, Иван Елшишки, за когото отдавна се знае, че подпомага хулиганите-спринтьори при внасянето на забранена пиротехника. Очевидно никой от полицията не се притеснява от обстоятелството, че лицето Иван Елшишки пряко и умишлено създава предпоставки за инциденти с непредвидими последици. Защото ракетите, попаднали сред публиката на Локомотив, бяха повече от 10 и за щастие нямаше тежко пострадали, защото тогава онези с ракетите просто нямаше да има къде да избягат. Защото ако не бъдат пазени от полицията те са едни обикновени спринтьори. Спаси ги единствено благоразумието на черно-бялата публика.
И докато за никого не беше изненада поведението на примитивите в жълто-кафяво, поведението и бездействието на органите на полицията определено ни изненада. Опитахме да разговаряме с полицаите, докато те наблюдаваха изстрелваните ракети, но в отговор не последва нищо, освен … активно бездействие.

Дава ли си някой от ръководителите на МВР сметка какво можеше да се случи вчера? Кой щеше да бъде виновен? Кой беше удобно „пропуснал“ ракетите в сектора за гости? Кога в МВР ще се проведе вътрешна проверка, която ще установи данни за нарушения? Ако от МВР пак си измият ръцете с удобното извинение „няма данни за нарушения“, нека просто да си пуснат мача от вчера. Явно безнаказаността, осигурена от пагона, дава нужното спокойствие на лица като Иван Елшишки – достатъчно е човек да види как изглежда, за да разбере, че такова лице не трябва да бъде приемано в редиците на полицията – той просто е от другата страна на закона, но ползва защитата на пагона.

Не е ли странно съвпадение, че когато Иван Елшишки „охранява“ публиката на гостите от вчерашния мач, винаги има необичайно много пиротехника, преминала по необясним начин през иначе строгата тройна проверка, изстреляна срещу публиката на Локомотив?

Надяваме се присъствалите на мача министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и шеф на Национална служба „Полиция“ Атанас Илков да са станали свидетели на неадекватността на действията на служителите си и да предприемат мерки виновните лица да понесат съответните санкции.

Преди няколко години в София се наложи публиката на ЦСКА да бъде изведена от стадиона по време на мач с Левски. Вчера това беше единственото правилно действие, което, естествено, полицията пропусна да предприеме.

Кого защитава полицията?

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

4 Коментара

 1. Искам да попитам феновете на Локомотив ….
  Те не хвърляха ли Бомби! Факли! Камъни! Нека да си пуснат мача и да го гледат след което да си пуснат отново декларация срещу тях!

  1
  6
 2. Защо трябва рискова футболна среща да се играе на строителна площадка. Какво налага рискови привърженици да бъдат на една трибуна. Въпроси на които едва ли от Локомотив Пловдив ще отговорят. Удобно е когато полицията им позволява там да се играят такива дербита, после нещо пък не са доволни, няма угодия.

  2
  6
 3. Да питат тяхното полицайче от 3то районно! И вместо декларацийки, да помислят какво можеше да стане с хвърлените камъни и защо не питат колко арестувани има от тях. А това че карат майки с деца в агитката си на такъв мач, при тези обстоятелства, само и само да си напълнят трибунката си е техен проблем

  1
  8
  1. Долен мангал, защо нямаш доблест да си напишеш името, а петниш великия Ботев! Фактът, че не се срамуваш от поведението на част от привържениците на Ботев говори само едно: интелектуалният ти багаж е под критичния минимум, ама какво да се прави, между вас има и такива изроди като теб. За съжаление и сред нас се намират подобни… Човек ли трябва да загине, за да се стреснеш?

   8
   1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker