Локомотив ПловдивТопФутбол

Фенклубът на Локо: Галопиращата инфлация представлява риск за изграждането на комплекс „Локомотив“

Фенклубът на Локомотив Пловдив излезе със съобщение до “черно-бялата” част на Пловдив, кмета Здравко Димитров, зам.-кметът Пламен Райчев както и към компетентните органи на общинско и държавно ниво.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

До
Привържениците на Локомотив Пловдив
Здравко Димитров, Кмет на Пловдив
Пламен Райчев, Заместник-кмет „Строителство и инвестиции“
Компетентните органи на общинско и държавно ниво

Галопиращата инфлация през последните месеци представлява предизвикателство пред изграждането на комплекс „Локомотив“. Неочакваното повишение на цените е риск за цялостния строителен процес, а ненавременното завършване на който и да е строителен обект в предвидените срокове го компрометира от морална и инженерна гледна точка. Ето защо, за избягването на такива ситуации, с каквито се сблъскваме в ежедневието си, и за гарантиране на строителството в разумни срокове във връзка с комплекс „Локомотив“ е необходимо да бъде взето предвид следното:
– Индексация на параметрите на поръчката за изграждането на трите трибуни; При тези темпове на инфлация, предварително определената сума няма да бъде достатъчна за довършването на трибуна „Спортклуб“, която е с най-голям капацитет;
– Допълнителни средства за да се гарантира строителството на централната трибуна и вертикалната планировка на целия обект;
– Подмяна на тренировъчните терени на стадиона;
– От естетична и функционална гледна точка е целесъобразно изграждането на ъглови сектори на стадиона, а осветлението да бъде съобразено с това.
– Съвременните условия на провеждане на футбол налагат подмяна на терена с такъв с отопление.
– Оборудване на трибуните с цел стадионът да получи 4та категория;
– Изграждане на пансион в комплекса – задължителен „аксесоар“ на всеки съвременен спортен обект;
– Не на последно място, изграждане на пътна инфраструктура, свързваща бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Менделеев“. Това е особено актуален въпрос, предвид трафика в Пловдив през последните години.
– Изграждане на паркинг пред стадиона, заложен градоустройствения план. Това също има отношение към проблема с трафика, защото липсата на подходящо съоръжение около стадиона води до натоварен трафик във времето около провеждане на футболните срещи на Локомотив;
– Възстановяване на селището на бесите – проект с висока културна стойност, който е от значение за целия град.

След провеждане на консултации беше направена предварителна оценка, че приблизителна сума, необходима за посоченото по-горе е в размер на 32 750 000 лв.

Бонуси като за Световно: 1 млн. ако си познавач в прогнозите + Безплатни Завъртания за всеки гол

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker