Ботев ПловдивФутбол

Фелипе Бризола: Все още ме боли, когато ритам топката

Въпреки че е в края на своето лечение, полузащитникът на Ботев (Пд) Фелипе Бризола все още усеща лека болка в коляното, научи TribunaPlovdiv.bg от самия футболист.

Както знаете, Бризола получи неприятна контузия на дясното коляно по време на деветия кръг на Първа лига срещу ЦСКА-София (0:0) на 1 октомври. За период от 40 дни кариоката дори носеше шина на десния си крак. Преди две седмици той махна медицинското пособие и започна подготовка във фитнеса.

Миналата сряда Бризола започна да тича, но в крайна сметка не и да се подготвя с топка.

“Преди седмица започнах да тичам и почти не чувствах болка. Разбира се, тичам малко и полека. Но при удари с топка, спирания или пасове се усеща една болка, която ме притеснява. Затова и решихме, че е най-добре да отложим заниманията с топка”.

“Ще се върна в нормалния тренировъчен процес, може би, след около 10-15 дни, но не и преди това. След това вече можем да мислим и за влизане в игра, надявам се да се включа в някои от мачовете до края на календарната година”.

По време на днешното първо за седмицата занимание на отбора, Бризола се подготвяше индивидуално във фитнеса.

Както ви съобщихме преди няколко дни, поради контузията полузащитникът отпада от сметките и за Дербито на Пловдив след няколко дни (20.11) на “Лаута”, въпреки че най-оптимистичните прогнози бяха, че той ще се завърне в игра именни за този двубой.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker