Анализи и коментариЛокомотив ПловдивТопФутбол

Успешна ли беше изминалата година за Локомотив?

2021 година вече е в миналото и е време за някои равносметки. В следващите редове ще насочим погледа си към Локомотив (Пловдив), който може да се каже, че изпрати една не лоша година.

През изминалите 12 месеца “смърфовете” показаха няколко различни лица, претърпяха доста промени, но със сигурност могат да бъдат доволни от постигнатото.

Годината със сигурност не започна така както на всички им се искаше. В края на миналата година клубът бе напуснат от старши треньора Бруно Акрапович, който бе изградил страхотен колектив, печелейки трофеи и оставяйки името си завинаги в клубната история. На негово място бе назначен младия специалист Александър Тунчев, който имаше тежката задача да задържи високо летвата и да гони големите цели, които бяха поставени от собственика Христо Крушарски.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Тунчев обаче показа, че клубът не е сбъркал с неговото назначаване. В края на шампионатната кампания “смърфовете” достигнаха до второто място и сребърните медали, оставяйки зад гърба си тима на ЦСКА-София. В турнира за Купата на България пък черно-белите гонеха трето поредно отличие, но за тяхно нещастие бяха спряни от шампиона Лудогорец на 1/4 финалите.

Въпреки това пловдивчани отново получиха евроквота и за трета поредна година щяха да играят в европейските клубни турнири. Имаше обаче и неприятни новини.

tribunasofia

След края на кампанията много голяма част от основните играчи напуснаха тима. Цялата титулярна отбрана в лицето на Диниш Алмейда, Лукас Масоеро и Дейвид Малембана напусна отбора. Към тях се присъедини Кристиан Илич и Момчил Цветанов.

Това със сигурност бе тежък удар за Сашо Тунчев, който трябваше да гради почти половин нов отбор за старта на еврокампанията и новия сезон в Първа лига.

“Смърфовете” обаче показаха зъби и успяха да прескочат чешкия Словачко във втория квалификационен кръг на новия турнир на УЕФА – Лига на конференциите. Следващото препятствие обаче се оказа непосилно. Черно-белите имаха за съперник датския гранд Копенхаген. В първия мач на Лаута пловдивчани показаха добра игра и с малко повече късмет можеха да спечелят, като в край на сметка мача завърши 1:1.

На реванша обаче скандинавския тим не остави шанс на “смърфовете” и след победа с 4:2 елиминира своя съперник. Въпреки отпадането си обаче, черно-белите имаха поводи за оптимизъм.

bet365
За тяхно голямо съжаление обаче сезона в Първа лига стартира ужасяващо. В първите 6 мача от кампанията пловдивчани не успяха да запишат нито една победа. Те записаха 3 равенства и 3 загуби, като се озоваха в зоната на изпадащите.

Все пак постепенно момчетата на Александър Тунчев се взеха в ръце и до края на календарната година успяха да се изкачат в класирането като в момента се намират на 8-ма позиция на само точка от 6-ия Левски.

Към всичко това можем да прибавим и двете трибуни, които в момента се строят на стадион “Локомотив”. Трибуна “Бесика” придобива все по завършен вид, а в момента започна изграждането и на южната трибуна.

Така ако може на кратко да обобщим годината на “черно-белите” то тя може да се определи като ползотворна и феновете на “смърфовете” могат с надежда да погледнат към Новата година.

50 лева [БЕЗ ПРЕВЪРТАНЕ] – Начален бонус от bwin

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker