БотевТопФутбол

Узунов: Имах същата травма като Неделев! Сигурен съм, че Тошко ще се завърне

Един от най-големите съдии в историята на българския футбол – Атанас Узунов – също е изживял тежък удар в главата, подобен на този на Тошко Неделев. Съществената разлика е, че при Узунов инцидентът става на футболния терен, а при сегашната звезда на Ботев – в автобус на пътя. Травмата обаче е идентична. Бившият рефер е уверен, че скоро халфът на „канарчетата“ ще се върне на терена, но първо ни запозна с неговата история.

„Да, вярно е. Случи ми се същото като на Тошко, но при мен стана по време на мач. Беше през 1978 година. Бях вратар, наскоро преминал от родния ми клуб Марица в Тракия Стамболийски. Гостувахме на Розова долина в Казанлък в мач от Южната „Б“ група.
Един мой бъдещ преподавател в НСА – Богомил Симов, проби по крилото и центрира. Аз плонжирах и пресякох пътя на топката, а Иво Тронков, който искаше да направи воле с голяма сила изрита вместо нея главата ми и ме намери в слепоочието. След това не помня нищо до операцията. След 6 месеца имах втора операция така да се каже за „заздравяване на черепа“. Първата беше на място в Казанлък, като съм бил взет със специален хеликоптер. Лекарите не ми разрешиха да играя повече, въпреки че много исках да се върна.
Година по-късно в Несебър играх мач за местния отбор, който беше разпуснат и в почивка и общо взето събраха хора от плажовете, за да се изправят срещу един шведски отбор. Чувствах се добре, харесаха ме, даже говорихме да остана да играя при тях, но лекарите пак не ми разрешиха и всичко пропадна. После се записах в НСА. Вече не усещам последствията от онзи удар, но ги усетих когато станах съдия. Случаят се беше разчул и някой е подшушнал, че съм имал тежък удар в главата и може да ми стане нещо докато съдийствам. Затова ми направиха уникален медицински преглед – бях като космонавт на него – с каска и жици отвсякъде. Но – издържах и прегледът установи, че всичко ми е наред.
А иначе – Иво Тронков и до ден днешен не ми се е извинил. Целият отбор на Розова долина показа съпричастност към мен, особено капитанът им Кральо Орозов, но Тронков – не. Не казвам, че го е направил нарочно. Но оттогава не съм го и виждал“ – заяви Атанас Узунов пред „Мач Телеграф“.
„Пожелавам от сърце на Тошко бързо да се оправи. Сега медицината е по-напреднала, от времето, когато пострадах аз и съм сигурен, че скоро ще го видим на терена. Сега може да играе с маска ако се наложи и въобще всичко е по-лесно сега, отколкото беше преди 40 години. Сигурен съм, че Неделев ще се върне“ – добави още бившият топрефер.

Бетано Лято – Всеки Ден Безплатни Завъртания и Залози за Спорт

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/fans_bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/gazar.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bira.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shampion.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/happy0005.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/4erven.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ole ole.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biri4ka.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smqh2.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cigari.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/facepalm.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blue-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/red-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/white-black.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/yellow-black.gif 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg