Ботев ПловдивФутбол

УЕФА изплати 675 000 евро на Ботев Пд за Лига Европа!

В Ботев Пд са получили от УЕФА цялата заработена субсидия от участието на отбора в Лига Европа наведнъж. На клуба вече е преведена сумата от 675 000 евро, научи TribunaPlovdiv.bg.

Тя е била преведена преди около 25 дни. По този начин в бюджета на канарчетата влезе допълнителна значителна сума. По принцип от УЕФА превеждат заработените суми от евротурнирите поне на 2 транша, но тъй като не става дума за поне 7-цифрена сума в евро, парите са изплатени накуп.

Футболистите на треньора Николай Киров имат главна заслуга за заработването на тези постъпления с доброто си представяне в Лига Европа през лятото. Героите на Белия достигнаха до третия предварителен кръг на турнира, където отпаднаха от португалския Маритимо. Разбивката на заработена сума от 675 000 евро е сладната: 215 000 евро за класирането за участие в Лига Европа, 225 000 евро за отстраняването на албанския Партизани Тирана и 235 000 евро за скалпа на Бейтар Йерусалим.

Преди 10-на дни ръководството на Ботев Пд раздаде премиите на футболистите за постигнатите резултати в турнира. Парите за обещаните бонуси за отстраняването на Партизани и Бейтар са изплатени именно от транша от УЕФА. Канарчетата си разделиха общо 75 000 евро за изхвърлянето на албанците и израелците – отборна премия от 25 000 евро за успеха срещу тима от Тирана и 50 000 евро за триумфа срещу отбора от Йерусалим.

От Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“ разкриха, че клубът има да изчиства още над 700 000 лв. оперативни задължения, натрупани още от времето на управление на Иван Джиджев и Тервел Златев. Почти сигурно част от постъпленията от УЕФА ще бъдат използвани и за погасяване на част от тези борчове, някои от които са неотложни като 160 000 лв. към НАП.

Получената сума от европейската футболна централа беше в размер на около 1 350 000 лв., но 150 000 лв. от тях веднага отдиха за изплащане на премиите на играчите за участието на тима в Лига Европа. Преди време президентът на клуба Ангел Палийски беше обещал, че първият милион за подновяването на строежа на Колежа ще бъде именно от постъпленията от УЕФА.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker