ЛокомотивФутбол

Тунчев преди мача с Ботев: Опитни сме и няма как да се стреснем от Ботев

Александър Тунчев е един от лидерите на Локо (Пд). Той е вдигал титлата с „черно-белите“ преди 12 години, помни най-славните години на клуба. Сега защитни­кът помага с опита си на „Лаута“, като се стреми да бъде полезен. С Тунчев говорим преди градското дерби, в чийто ритъм заживя Пловдив в последните дни.

Сашо, правите ли по-специ­ална подготовка в Локомотив за дербито с Ботев?

Готвим се нормално, като за всеки важен мач. Вяр­но, сега е дерби, но не правим нещо по-специално. По-скоро нагласата е индивидуална, все­ки иска да покаже най-доброто в то­зи мач.

Сигурно Пловдив вече се говори само за този двубой…

Да, усеща се атмосферата. Има настроение в града. Нормално е. Ние обаче сме много опитни, не можем да се под­ведем или да треп­нем. Мисля, че сме здраво стъпи­ли на земята. Дано това се види в неделя.

В последния кръг обаче Берое ви вкара 5 гола. Определено не беше добра репе­тиция за защита­та преди дербито

Много неприя­тен момент, тряб­ва да го забравим. Ел Харуби напра­ви грешка в нача­лото, която много повлия на отбора, но това не ни из­винява. Много бързо ни вкараха три гола, които паднаха след наши грешки. След това се опитахме да се противопоставим и дори вър­нахме два гола. В края обаче не из­държахме, не ни стигнаха силите. Тежка за­губа, дано не ни се отрази. Хубаво е, че сме опитни играчи в Локомотив, видели сме много във футбола.

Отскоро Ло­комотив има нов треньор – Илиан Илиев. Свикнах­те ли с изисква­нията му?

Опитваме се да го направим по най-добрия начин. Илиан Илиев има своя идея как да изглежда Локомо­тив, ние сме из­пълнителите. На­дявам се съвмест­ната ни работа да е от полза за клуба.

В последните мачове си партнираш в центъра на защитата с Иван Иванов. Той каза след първия си мач, че се е вълнувал ка­то юноша. Пома­гате ли му на те­рена?

Трудно е мъже на по 35 и повече години да се вър­нем към юношеските години. Това, разбира се, е в кръга на шегата. Иначе напълно го разбирам Иван, и аз съм бил в подобна ситуация. Знам, че сега най-важното за него е да натрупа игрови минути, да си възвърне усещането към играта, само­чувствието. Мис­ля, че това ще ста­не постепенно. Той самият вече се чувства по-уверен.

Дълго време си партнираше с Кирил Котев, се­га с Иванов. Това не ви ли обърк­ва?

Виж, ние сме опитни футболисти. Повечето титуляри в Локомотив сме в напреднала възраст. Винаги се опитваме да дава­ме максимума на терена. Обаче не може да разчитат само на нас и тре­ньорът да казва: „Ти си, няма друг!“ Понякога е хубаво да дойдат отдолу млади момчета, да им помагаме с опита и знанията си, но да не сме единствен избор, да има алтернати­ва.

Два пъти сам споменаваш нап­редналата фут­болна възраст. Да не се готвиш за раздяла с футбола?

Не, аз разбрах тази година, че имам още сили за футбола. Мисля, че мога да бъда полезен. Треньо­рът обаче решава кой да бъде на те­рена, кой ще му свърши работа.

Мартин Камбуров вече ня­колко пъти обяви, че остава в Локомо­тив и следва­щия сезон . Ще го напра­виш ли и ти?

Разби­ра се, го­тов съм да го направя. Ще бъда радос­тен да играя още един сезон в Локо­мотив. В момента обаче няма нищо черно на бяло. Може би през следващите сед­мици ще стане яс­но дали имат нуж­да от мен. Всичко зависи от мнение­то на треньорите и ръководството.

Къде се виж­даш, след като прекратиш кари­ерата си?

Сигурно ще ос­тана във футбола, няма къде да ходя. Това съм правил последните годи­ни, това ще про­дължа да правя. Вече изкарах треньорски лиценз „Б“. Това е една от възможностите пред мен. Набли­жава това време, в което ще мина от другата страна. Професионалният футбол е до време и човек усеща кога идва краят.

Какво е мне­нието ти за това, което направи бившият ти от­бор ЦСКА срещу Берое?

Само адмира­ции за ЦСКА. Следим ги през целия сезон, все пак половината отбор сме играли там. Христо Янев върши страхотна работа, наистина. Това да поддържаш на ниво отбора и футболистите, да ги мотивираш, при положение че играят във „В“ група, е го­лямо постиже­ние. Разликата между професионалния и аматьорския футбол в България е го­ляма. А Янев прави така, че това не се забе­лязва и дори обръща нещата в своя полза. Както каза и Боби Галчев – най-ху­бавото е, че се дава шанс и въз­можност на тези млади български футболисти. Неминуемо след време това ще бъде от полза за целия ни футбол. Това е пътят.

Как ти звучи идеята за създа­ване на Висша лига у нас?

Звучи добре. Не мисля обаче, че ще се получи. Много е трудно това да се искат гаранции, да из­вадят собствениците толкова па­ри. Дано да напра­вят така, че да се повиши качество­то. Това минава през увеличаване на отборите в „А“ група. Сега Лудогорец има твърде добър отбор за всички останали. Няма голяма интрига.

Загубихте пос­ледното градско дерби от Ботев. Има ли за какво да си връщате се­га?

Няма за какво да си връщаме. Онзи мач остава в историята, сега за­почваме от 0:0. Мачът е с много голям заряд, а ние ще търсим само победата заради дербито. Дано да не повторим греш­ките от последния мач.

Имаш много мачове във веч­ното дерби и в битката за Плов­див. Какво е по-специфично в мача Локомотив – Ботев?

За мен няма разлика между двете дербита. От­вътре ги усещам нещата по един и същ начин.

Снимка: donbalon.eu

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е free-play-promo-300x250-Bulgarian.jpg

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg: 
:fans: 
:topka: 
:bira: 
:1: 
:happy: 
:red: 
:ole: 
:good: 
:nazdrave: 
:wacko: 
:yahoo: 
:smqh: 
:cry: 
:2: 
:facepalm: 
:blue-white: 
:red-white: 
:white-black: 
:yellow-black: 
 

Back to top button

Close

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg