бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Трениран от Пелегрини, Луис Енрике и Гуардиола дойде в Локомотив (Пд), след като отказа на Катания!

26-годишният испански халф Мигел Анхел Луке е чисто новото попълнение на Локомотив (Пд).

Тази сутрин техничният полузащитник пристигна на “Лаута”, а малко по-късно през деня парафира договор с клуба за година и половина.

TribunaPlovdiv.bg проучи добре визитката на играча и сега Ви я представя:

Историята на Луке стартира на 23 юли 1990г. в каталунския град Сабадел. Именно и там той започва да рита топката по прашните квартални улички, преди на 9 години да се присъедини към школата на Еспаньол. При “папагалчетата” се подготвя 9 години, преди да премине в академията на Виляреал през 2009г..

Въпреки че тогавашният наставник Манул Пелегрини го вика често да тренира с мъжкия отбор, той играе за резервите на тима и се представя на ниво. Това му печели селекция в един от най-големите отбори в света – ФК Барселона.

Докато е в школата на “каталунците”, Луке е тренират не от кой да е, а от настоящия наставник на “блаугранас” Луис Енрике. Име период, в който Енрике настоява Мигел Анхел да влезе в мъжкия отбор, чийто наставник тогава е Хосеп Гуардиола, научи лично от агента на играча TribunaPlovdiv.bg.

Малко след това за играча следва нова промяна, като той се присъединява във втородивизионния Алмерия. През сезон 2011/2012г. вече е част от втория отбор на Атлетико Мадрид. Според мениджъра на играча Иван Мачта Луке е бил викан неведнъж от Диего Симеоне да тренира с мъжкия отбор на “дюшекчиите”.

За Б отбора на Атлетико Луке изиграва 13 мача и вкарва три гола в първенството на Сегунда Б.

От 2012 до 2014г. Мигел носи екипа на унгарския Академия Пушкаш, но там получава тежка контузия на коляното, научи  TribunaPlovdiv.bg.

През миналия сезон играчът е част от втородивизионния Рапид Букурещ. За румънския тим е несменяем титуляр – играе в 28 шампионатни двубоя, в които обаче не успява да се разпише, но прави една дузина асистенции.

За съжаление на испанеца и неговите съотборници през това лято на (15 юни) трикратният шампион на Румъния обявява несъстоятелност и фалира. Това принуждава Луке да се завърне в Испания. За да поддържа форма, докато си намери постоянен отбор, той се подвизава в аматьорския Манреса.

Любопитното е, че след като се разделя с Рапид, испанецът получава множество оферти от различни клубове по целия свят – САЩ, Гърция и Испания. В крайна сметка от румънския клуб не успяват да му издадат жълта карта преди края на трансферния пазар и Луке остава без отбор. Поради тази причина, той пристига на “Лаута” като свободен агент.

Преди да дойде в България, полузащитникът е офериран и от италианския Катания, но поради, забележете, по-лошите финансови параметри, той е избрал Локомотив (Пд), ни сподели още Мачта.

Самият мениджър на футболисти е Иван Мачта – спортен агент към голямата международна компания Sports Agents Team. Тази агенция не само урежда трансфери на играчи, но и организира мултимилионните летни турнета на грандове като Барселона, Ювентус и др., пък научихме от българския топмениджър Николай Жейнов, който работи съвместно с Мачта по трансфера на Луке в Локомотив (Пд).

Още по темата:

Мигел Анхел Луке: Дойдох в един от най-популярните клубове в България!

Мигел Анхел Луке подписа с Локомотив Пловдив

Мигел Анхел Луке вече е на Лаута!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker