Ботев ПловдивФутбол

Тотев: Направихме огромна крачка за завършването на Колежа

Среща за бъдещето на стадион “Христо Ботев“ се проведе днес в Министерството на финансите с участието на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министъра на МРРБ Деница Николова, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и Георги Самуилов.

В разговорите участва и представителят на Фонда за градско развитие Стоян Ставрев, който е и изпълнителен директор на Българската консултантска организация, част от Консорциума.

На срещата бяха обсъдени възможностите и стъпките за финансиране от Фонда на фондовете за довършването на стадион “Христо Ботев“. Стана ясно, че съществува възможност стадион “Христо Ботев“ да получи финансиране без предварителна промяна на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Пловдив. За целта е необходимо Община Пловдив да даде подкрепително писмо въз основа на влезлите в сила планове за градско развитие, където спортът е отделен като приоритет и може да бъде разглеждан като хоризонтална мярка.

В следващите десетина дни Община Пловдив ще даде това писмо, което ще отвори пътя за преговори между Футболния клуб и Фонда на Фондовете.

“Това е огромен напредък за довършването на стадион “Христо Ботев. Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов за съдействието при организирането на тази среща, на министър Горанов, на министър Аврамова и на всички ангажирани с казуса“, коментира кметът на Пловдив Иван Тотев.

До момента в изграждането на стадион “Христо Ботев“ са инвестирани 10 милиона лева, обектът е спрян на Акт 10.

Подобни

5 Коментара

  1. На жълтите им отпускат нисколихвен заем, защото искат да си довършат стадиона и това е напълно нормално.Вместо да се злобее срещу тях, защо не си гледаме в нашето канче? Защо Крушарски не иска и той нисколихвен кредит? Защото НЕ иска стадиона! Кмета му дава стадиона на концесия, но той не го иска! Жълтите ли с виновни за това? Да иска и Крушарски такъв заем, но не иска! Защо? Много просто, защото няма пари и не иска да се ангажира с едни 10-15 млн.лв В Коматево са си намерили хора, които ще им изплащат заема, да намери и Крушарски.

  2. Тотев, ти си за пандела, а Боко и ГЕРБ се осраха, че го допуснаха! Кой ще плати 10-те милиона крадени от КТБ които оповестиха че са вложени досега в строежа? Как ще дават заем на затънал в лайна клуб? Как общината ще им става гарант? Защо тогава не стане гарант и на останалите ФК? Те с какво са по-различни? Даже Спартак Локо и Марица официално се водят общински стадиони, а на жълтурите е в концесия! Като какъв Тотев им помага, а на другите не? Абсурдно и подсъдимо е!

    1. Ако се огледаш около себе си ще разбереш че ти си потънал в ла на.Ти,и всички такива като теб злобни, завистливи и гадни човечета фенове на отбора от лаута.Завистта и злобата ви към Ботев ще ви погуби.Спрете повече да мразите Ботев ,отколкото да обичате Локомотив.Компликсари.

    1. С какво помогнаха.Дадоха им пари…..не, ще теглят кредит.Защо Крушарски не направи същото.Защото ви е по лесно да играете на общинския стадион без да плащате наем….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker